Se deschid PIETELE DE CRACIUN in intreaga lume

Se deschid PIETELE DE CRACIUN in intreaga lume

0 186

Sunt in prag de deschidere a unei dintre cele mai frumoase luni din an: decembrie, luna cadourilor.
Craciunul este sarbatorit in intreaga lume cu mare fast, insa, in Europa, in special, in marile orase, acesta devine cu adevarat magic prin… pietele de Craciun!
Istoria pietelor de Craciun dateaza din Evul Mediu – primele au aparut in Germania, de unde s-au raspandit apoi in toata Europa. Potrivit documentelor, cea mai veche piata de Craciun din lume s-a desfasurat in orasul Dresda, in anul 1434. Multimea de lumini, brazii cu globuri sclipitoare, dulciuri si turta dulce, tarabe cu suveniruri, nelipsita scena religioasa a ieslei in care s-a nascut Iisus si, nu in ultimul rand, colindatorii, creeaza o atmosfera de basm. Manifestarile incep de la jumatatea lunii noiembrie si dureaza pana la sfarsitul anului. Fie ca alegi Viena, Stockholm, Berlin, Dresda sau Praga, toate locurile par desprinse din aceeasi poveste.
Una dintre capitalele definitorii pentru aceasta sarbatoare este, bineinteles, Viena, unde intregul oras se imbraca in straie stralucitoare si se deschid pietele specifice de Craciun.
Piata acestei sarbatori cu traditie dateaza inca din secolul XIII, cand locuitorii orasului au primit privilegiul de a deschide „piata de decembrie” (Dezembermarkt).
Principala zona unde se desfasoara evenimentele de Craciun este Palatul Schonbrunn, insa cunoscutul targ festiv se tine si in Piata Primariei, obiectiv turistic de valoare alaturi de Parlament, Opera, Domul Sf. Stefan sau Palatul Hofburg.
Cel mai autentic targ vienez se tine la Spittelberg, cartier istoric al orasului, iar daca admiri arhitectura baroca, poti vizita Palatul Belvedere, faimos pentru gazduirea celei mai mari colectii de creatii ale lui Gustav Klimt.
Printre cumparaturi de suveniruri si decoratii, nu uita sa gusti preparate traditionale precum snitelul vienez (Wiener Schnitzel), castanele prajite, carnatii facuti la gratar si alunele caramelizate, asezonate cu un vin fiert (Gluhwein).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.