Virozele se combat cu ceai de catina

Virozele se combat cu ceai de catina

0 134

Catina este un remediu cu o valoare terapeutica remarcabila, aceasta fiind o solutie pentru a ne putea apara de virozele care apar in anotimpul rece.
Fructele, a caror culoare variaza de la galben pana la rosu, se folosesc in tratamentul bolilor cauzate mai ales de carentele de vitamine.
Catina combate diferite forme de anemie si contribuie, prin continutul ei de vitamina C, la detoxifierea organismului. Datorita bogatiei de vitamine din complexul B, catina alba si cea rosie intervin in procesele metabolice.
In anumite boli, extractele din muguri de catina se folosesc impreuna cu alte extracte. In combinatie cu extractul de alun si de brad, este indicat in forme severe de anemie, in amestec cu porumbarul, in anorexie, cu bradul, in problemele stomatologice, iar cu coacazul, in diverse infectii virale.
Infuzia de catina rosie ajuta in combaterea avitaminozelor grave, este un bun detoxifiant, diuretic, sudorific, antidiareic, hemostatic si antifebril.
Proprietatile de antianemic, antigripal, antisclerotic, antiinflamator si de tonic al sistemului imunitar recomanda catina alba in tratamentul unor afectiuni grave, de tipul cirozei, dizenteriei, ulcerului gastric, aterosclerozei, eczemelor infectioase si asteniei.
Anemicii si persoanele cu afectiuni ale ficatului pot consuma si siropul de catina, un excelent tonifiant al sistemului imunitar, benefic mai ales in sezonul rece.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.