Simboluri de Craciun (III)

Simboluri de Craciun (III)

0 131

Una dintre cele mai importante sarbatori crestine, Craciunul are simboluri care-l fac aparte si foarte drag celor mici si nu numai. Alte simboluri ale Craciunului sunt coronitele, candelele, stelutele si, bineinteles, cadourile.
Coronitele de Craciun, simbol al norocului si sanatatii, sunt ornamente originare din Europa. Agatate pe usile caselor sau puse in mijlocul meselor imbelsugate de sarbatoare, se spune ca mai semnifica si dragoste vesnica ce nu piere niciodata. Candelele, colorate si parfumate, impodobesc casele noastre in prag de sarbatoare. Ele simbolizeaza lumina Divina a Mantuitorului, lumina lumii. Flacara care arde lin va umple casa si sufletul de un sentiment de liniste si pace. Candela aprinsa semnifica unirea materiei cu spiritul. Prin ardere, ceara alimenteaza flacara care se inalta si lumineaza. Totodata, releva dubla natura a lui Iisus Hristos: umana si divina.
Ornamentele de Craciun abunda in stelute frumos colorate, iar majoritatea bradutilor de Craciun poarta in varf o stea stralucitoare. Taina cea mare a acestui simbol este chiar Nasterea Mantuitorului, ea amintind de steaua aparuta deasupra Bethleemului in acea seara sfanta.
Am lasat la sfarsit cadourile. Cadourile de Craciun inseamna a oferi o particica de iubire celor gragi, a impartasi dragostea si a te bucura impreuna cu ei. Obiceiul isi are originea in vechime, cand cei trei magi de la rasarit au daruit aur, smirna si tamaie pruncului Iisus.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.