Talhari de drumul mare prinsi la Brasov

Talhari de drumul mare prinsi la Brasov

0 134

Din pacate este vorba de o pereche de tineri, ea fiind chiar minora, in varsta de doar 13 ani, iar el abia ajuns sa treaca majoratul, adica avand 20 de ani impliniti. Este vorba de o tanara pereche de tigani din imprejurimile Brasovului – iar mi se va reprosa ca am ce am cu aceasta etnie, dar asta-i realitatea! – care, chiar daca nu au un loc de munca stabil, si aici ma refer la baiat, ar putea sa munceasca cu ziua, cum o fac atatia altii, iar ea ar trebui sa mearga la scoala, ca sa nu fie obligata sa isi castige existenta prin hotii si talharii.
Dar iata despre ce este vorba.
Pe o alee pietonala care face legatura intre Piata Dacia si B-dul Garii. Printre blocuri cum ar veni, o batrana de 77 de ani a reclamat ca fusese acostata de o minora care i-a smuls geanta din mana. In geanta se aflau bani, acte de identitate, inscrisuri si diverse alte bunuri, in valoare totala de 500 de lei.
In urma actiunilor de scotocire a zonei, intreprinse de politistii brasoveni impreuna cu colegii de la TF, cei doi suspecti au fost depistati in zona Garii. Ei sunt Sorin R. si Maria C., care cu putin timp inainte, in jurul orelor 16.00, mai talharisera o femeie in varsta de 71 de ani. Femeia fusese agresata de tanar chiar cand intentiona sa intre in scara blocului in care locuieste, aflat pe strada Armoniei. Tanarul i-a smuls geanta si o sacosa cu diverse bunuri, in valoare de aproximativ 100 de lei, dupa care a fugit.
S-a reusit recuperarea bunurilor furate de la victime.
In consecinta, barbatul a fost retinut si prezentat Judecatoriei Brasov, cu propunerea de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie, iar minora a fost internata in Centrul pentru Primirea Minorilor din Ghimbav, de unde isi va lua cat de curand zborul, zic eu bazandu-ma pe alte cazuri asemanatoare, caci legile sunt prea blande cu asemenea asa-zisi minori care numai asa ceva nu mai sunt.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.