Spargere la liceul “Honterus” Brasov

Spargere la liceul “Honterus” Brasov

0 115

Niste hoti au lasat liceul Honterus din Brasov fara unul dintre cele mai performante laboratoare de informatica din judet, aparatura furata fiind in mare parte primita din Germania..
Hotii au plecat cu componentele de baza a 13 calculatoare, un laptop si un proiector, in valoare de cateva mii de euro, fara ca cineva sa ii vada. Acum elevii sunt nevoiti sa inveþe pe calculatoare vechi.
Cei mai afectati sunt liceenii de clasa a XII-a care dau bacalaureatul la informatica.
Prima grija a hotilor a fost sa demonteze cu grija camerele de supraveghere. Acestea nu au inregistrat nimic, indiciu ca autorii furtului s-au ascuns inca de ziua in scoala. Hotii au urcat in mansarda liceului si au trecut nestingheriti de doua grilaje metalice, ferecate cu trei lacate.
Nici aici nu au distrus nimic, semn ca fie au avut chei, fie dispozitive potrivite. Au demontat cu migala 13 placi de baza de pe cele mai performante calculatoare, au luat un laptop si un videoproiector, si alte maruntisuri.
In urma furtului, liceul brasovean a ramas doar cu laboratorul vechi de informatica, mai putin performant si suprasolicitat.
Politia cerceteaza cazul, iar pentru recuperarea componentelor conducerea liceului isi pune sperante in orice indiciu de la brasoveni.
Cel mai mult au de suferit elevii de clasa a 12-a, pentru ca multi au optat sa sustina la bacalaureat examen la informatica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.