Alimentele tineretii fara batranete
O alimentatie corecta precum si o activitate fizica regulata si odihna nu doar ne asigura sanatatea, ci si frumusetea. Fructele si legumele sunt foarte bogate in minerale si proteine, cele mai importante pentru piele fiind beta-carotenul (ajuta la regenerarea si improspatarea pielii, se gaseste in morcov), vitamina C (singura vitamina care stimuleaza reteaua fibrelor de colagen subcutanate, responsabile de elasticitate, fermitate si repararea ridurilor), vitamina E precum si minerale necesare metabilosmului celulelor pielii.
Va propunem o lista scurta, de 5 alimente, cercetate ca avand efecte in mentinerea tineretii.
NUCILE sunt cunoscute ca avand multe vitamine si intarind functiile organismului. Nucile sunt afrodizice si sporesc fertilitatea mai ales la barbati. Consumul nucilor imbunatateste calitatile spermei.
Miezul de nuca este foarte energetic si are efect laxativ, indeosebi cand este prajit usor si consumat dupa un compot de prune sau de mere.
Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici.
CITRICELE sunt foarte bogate in fibre, dar mai ales in vitamine, printre care se regaseste si cel mai puernic antioxidant al organismului nostru: vitamina C. Aceasta reface structurile tisulare si intervine in toate structurile ce au la baza colagenul, un important element al tesuturilor conjunctive.
Stimuleaza si formarea acidului gastric si pepsinei, ajutand organismul sa aiba o digestie sanatoasa. Curele de slabire se bazeaza de fapt si pe aceasta accelerare a digestiei, ajutata si de pepsina, substanta care contribuie la absorbtia rapida a proteinelor.
Dintre toate citricele pomelo este poate cel mai benefic din punct de vedere al calitatilor nutritive si terapeutice.
LACTATELE inseamna sursa importanta de proteine si calciu, ameliorarea unor afectiuni gastrointestinale, intarirea sistemului imunitar. Este indicat sa beti o cana de lapte pe zi si sa consumati un iaurt. De asemenea, lactatele le puteti consuma cu cereale la micul dejun. Ele intervin in mentinerea tinertii si protezeaza impotriva osteoporozei si a altor afectiuni, cum ar fi cele din sfera digestiva. Iaurtul si margarina scad colesterolul.
ULEIUL DE MASLINE provine doar de la fructele verzi, iar culoarea, consistenta si mirosul variaza in functie de clima, de soiul maslinului etc.
Homer a numit uleiul de masline “aurul lichid”. Este usor digerabil, are antioxidanti, este bogat in grasimi bune pentru organism si previne cresterea colesterolului.
Acest ulei este ideal pentru gatit, aceasta pentru ca nu isi pierde proprietatile la incalzire decat peste 210 grade celsius, iar temperatura optima pentru gatit este de 180 de grade Celsius.
Din timpuri stravechi, uleiul de masline a fost folosit pentru mentinerea supletii pielii si musculaturii, pentru vindecarea abraziunilor si pentru alinarea arsurilor solare. Uleiul de masline a fost folosit atat intern cat si extern pentru mentinerea tineretii si sanatatii.