IREDENTISTII MAGHIARI VOR RAMANE IN ROMANIA FARA ZIUA DE 15 MARTIE !!

IREDENTISTII MAGHIARI VOR RAMANE IN ROMANIA FARA ZIUA DE 15 MARTIE !!

0 770
UDMR, a reusit, cu ajutorul noului PNL (... si a vechiului Puiu Hasoti!)  sa-i convinga pe cunoscutii „istorici” olteni  V. Ponta si alde Zgonea de Craiovita  sa introduca in calendar si ziua de 10 Mai ca sarbatoare nationala. Ca poate, doar doar i-ar convinge pe parlamentari sa renunte la ziua de1 Decembrie, ca zi nationala a Romaniei... daca tot au romanii „fix-ul” asta cu incoronarea Regelui Carol I; care, adevarat, era candva si ziua Independentei!
Ce, Ungaria nu are trei zile nationale separate, incepand cu 15 martie (cu referire la 1848), pe care chiar Orban Viktor  a inventat-o abia in 1992! Dar asa cum ziua de 1 dcembrie ii „ofeseaza”pe maghiari, amintindu-le de Trianon si mai nejustificata in Romania este noua sarbatoare ungureasca, inventata pentru maghiarii din strainatate: 15 martie!
Si care ii deranjeaza grav pe romani la ei acasa, pentru ca atunci, in 1848 trupele mercenare, (inclusiv secuii), asa zis revolutionarii  lui Kossuth au ucis aproape 40.000 de romani si sasi transilvaneni si au incendiat  sute de biserici ortodoxe.
Iata de ce cateva importante asociatii si ONG-uri romanesti au hotarat sa solicite public Parlamentului sa se intre in normalitate, eliminand manifestarile iredentiste si sovine din Transilvania in ziua de 15 Martie, cand ar trebui sa sarbatorim, ca tara membra a Uniunii Europene
alaturi de celelalte natiuni, cu totul altceva.
In fiecare primavara, pe 15 martie este marcată in toate tarile Lumii drept  Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, în scopul informării populaţiei asupra cunoaşterii şi protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori. Si aceasta sarbatoare tematica se desfasoara de cateva decenii !
Data a fost aleasă ca urmare a discursului ținut la 15 martie 1962 de președintele american, John F. Kennedy, în fața Congresului American. Mesajul susținea, pentru prima dată, existența a patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat și dreptul de a alege produse și servicii…
Ziua mondială a drepturilor consumatorilorOBLIGATORIU DE RETINUT : 15 martie 1962 reprezintă momentul istoric al nașterii mișcării consumatorilor la nivel mondial. Care sunt practic peste 6 miliarde !!
Tema ce a fost propusă pentru acest an este “Dreptul consumatorului la o hrană sănătoasă”.
Dietele nesănătoase reprezintă patru dintre cele mai importante zece cauze de deces la nivel mondial: excesul de greutate și obezitatea, hipertensiunea arterială, nivelul crescut al glucozei din sânge și colesterol mărit. Motivul pentru care “Consumers International” a ales această temă este problema cauzată de obezitate, estimată la un cost de 2.000 de miliarde de dolari pe an.
Pornind de la tema zilei, și la noi în țară, în multe orașe, sunt organizate numeroase evenimente, precum seminarii, acțiuni de informare în școli și piețe, supermarketuri etc., pentru creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază consumatorii și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi, pentru a fi informați corect și transparent.
Ziua mondială a drepturilor consumatorilor
a fost marcată SI GENERALIZATA GLOBAL pentru prima dată la 15 martie 1983 de către mișcarea consumatorilor ”Consumers International”. Fondată în 1960,aceasta  este o Federație mondială a grupurilor de consumatori, cu peste 250 de organizații membre în 120 de țări.
În România, acte normative care să reglementeze acest domeniu au existat si inainte,dar au apărut indeosebi după anul 1990. La crearea sa, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor era parte integrantă a organismului ce se numea, pe atunci, Comisia Națională pentru Standarde, Metrologie și Calitate.
Ziua mondială a drepturilor consumatorilor rOrdonanța nr. 18/1992 reprezintă actul de confirmare a instituției care acționează pentru realizarea strategiei politicii și a obiectivelor guvernamentale în domeniul protecției vieții, sănătății și securității consumatorilor, precum și al intereselor legitime ale acestora.
Un nou context de funcționare este stabilit prin Ordonanța de urgență a Guvernului 2/2001, care reglementează înființarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului.
În prezent, actul normativ care reglementează organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor este Hotărârea Guvernului nr. 700 din 11 iulie 2012, publicată în Monitorul Oficial,
Prof.dr.Deak Andrei,
Fundatia Transilvana „Consumers
national”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.