Inca o lege a Educatiei ?
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ne-a confirmat banuiala ca acest Guvern pregateste o noua lege a educatiei. Nu stim ce s-au facut cu precedentele variante si nici cat din aceasta lege va reflecta munca de cativa ani a comisiei specilale pe probleme de educatie si invatamant de la Cotroceni.
Boc: Proiectul legii educatiei va fi aprobat pana la sfarsitul lunii martie
Proiectul legii educatiei nationale va fi aprobat de Guvern pana la finele lunii martie si transmis Parlamentului spre adoptare, a anuntat, luni, premierul Emil Boc, la finalul unei discutii cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti carora le-a prezentat calendarul legislativ al Cabinetului.
Premierul a mai aratat ca i-a asigurat pe ambasadorii statelor UE ca Romania isi va respecta toate angajamentele internationale, cu mentionarea speciala a acordului incheiat cu FMI.
„Aceasta lege este necesara pentru ca invatamantul si educatia din Romania trebuie sa se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani si inca invatamantul romanesc are foarte multe lucruri de facut. In zilele care urmeaza voi supune dezbaterii publice viziunea noastra asupra noii legi a Educatiei. Aceasta dezbatere publica va dura, asa cum este firesc, o luna, dupa care vom merge cu legea in Guvern si apoi in Parlament. Eu sper ca, daca Parlamentul se mobilizeaza, vom putea avea o noua lege a educatiei pentru inceputul anului scolar care urmeaza”, a spus ministrul Educatiei.
Cum se prezinta situatia astazi? Avem in vigoare o Lege a educatiei din anul 1998, cu toate ca, in ultimii 12 ani, si aceasta a fost modificata de 104 ori, adica o medie de 8,6 ori pe an.