Autostrada Transilvania in blocaj

Autostrada Transilvania in blocaj

0 142

Bechtel a anuntat ca isi reduce activitatea la constructia Autostrazii Transilvania din cauza ca nu si-a primit banii pe care ii datoreaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Bechtel ameninta ca ar putea recurge chiar si la concediere colectiva.
„In acest moment exista obligatii financiare importante catre Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fost onorate. De asemenea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu ne-a putut oferi informatii despre fondurile disponibile in 2010 pentru plata lucrarilor ce vor fi executate in acest an”, se arata intr-un comunicat al Bechtel.
Potrivit acestuia, din cauza faptului ca CNADNR nu a virat suma datorata, Bechtel are probleme cu lichiditatile si nu poate sa planifice corect lucrarile viitoare.
Compania americana mai sustine ca exista si alte dificultati, cum ar fi asigurarea accesului liber si fara obstacole la suprafete de teren cu o intindere considerabila, situate una in continuarea celeilate in vederea efectuarii lucrarilor de constructie.
„Avand in vedere toate aceste aspecte, trebuie sa facem reduceri substantiale in programul activitatilor de constructie a autostrazii. Acest lucru inseamna ca volumul de lucru este insuficient pentru numarul actual de angajati ai proiectului si suntem siliti sa luam in considerare o posibila concediere colectiva”, se arata in comunicatul Bechtel.

Compania Nationala are datorii mari la Bechtel
In replica, directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, a declarat pentru HotNews.ro ca exista o intelegere cu Bechtel ca datoria de peste 214 milioane de euro sa fie platita esalonat pana in martie. In ianuarie, a fost achitata o prima transa de 16 de milioane de euro, in februarie, va fi platita cea mai mare parte din suma, adica 133,4 milioane de euro, iar in martie vor fi virate 64,9 milioane de euro.
Directorul general al CNADNR Dorina Tiron a mai declarat ca nu crede ca Bechtel isi restrange activitatea din cauza datoriei, ci din cauza ca este iarna si temperaturile scazute nu permit efectuarea unor lucrari la autostrada.

In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare. Procesul va dura cateva luni si va inceta daca situatia se va schimba intr-un mod favorabil.
„Ne angajam sa sprijinim Ministerul Transporturilor, CNADNR si membrii guvernului in efortul de a gasi resurse pentru proiect in vederea continuarii lucrarilor de constructie in acest an”, a declarat Michael Swinford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.