Municipalitatea nu poate valorifica RABLELE abandonate
Programul „Rabla” este un proiect guvernamental prin care toate masinile iesite din circulatie, mai exact, harburile si rablele care nu mai functioneaza sunt valorificate acum, oferind posiblitatea proprietarilor de a-si achizitiona un autoturism nou.
In consecinta, fenomenul de masa este ca toti proprietarii de astfel de „vechituri” sa isi revendice masinile ridicate de pe strazi pentru a putea obtine cei 3800 de lei primiti de la Guvern in contul lor.
Si cum la noi, toate lucrurile merg anevoios, era de asteptat ca acest „schimb” sa intampine ceva greutati si bete in roate de acelasi Guvern care a facilitat aceasta curatare a orasului de masinile devenite mormane de fiare vechi.
Parcul auto al firmei care se ocupa de ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate din Brasov, este plin cu harburi, care ar putea deveni adevarate „bijuterii” pentru programul Rabla.
Din pacate, ele nu pot fi scoase la vanzare sau valorificate de catre edili, intrucat, conform deciziei date de consilierii locali, acest lucru este permis doar proprietarilor de drept.
„Tinem aceste masini in parcul nostru auto 30 de zile, dupa care se da dispozitie de primar si ele intra in proprietatea municipalitatii. Apoi, sunt duse la fier vechi”, a explicat Nagy Albert, directorul firmei de ridicari auto, citat de cotidianul Adevarul.
Cele mai multe masini abandonate au fost ridicate de pe locurile de parcare, ce au fost inchiriate de la Primarie de alti brasoveni.
In parcul auto mai sunt totusi, si autoturisme care au fost „confiscate”, fiindca au stationat in locuri interzise, dar si masini implicate in accidente rutiere.
In schimbul sumei de 500 de lei, cat costa serviciile de ridicare, proprietarii isi pot recupera automobilul si pot sa il inscrie in programul de reinnoire a parcului auto. In cazul in care proprietarul revendica masina dupa ce Primaria a obtinut documentele de la Remat, primeste in schimb certificatul de casare.
„De cele mai multe ori, cand ii instiintam pe oameni ca le vom ridica masina, ei si-o iau si de pe domeniul public. Noua ne raman de obicei caroseriile, care oricum, nu pot fi inscrise la Rabla”, a punctat Toarcea.