Mircea Dinescu despre doua dosare fierbinti

Mircea Dinescu despre doua dosare fierbinti

0 140

Pe Mircea Dinescu il stie toata lumea cu gura sloboda si stand in fata visinului, nu dupa el. Asa ca tipul si-a dat drumul prezentandu-si parerile asupra a doua dosare fierbinti, legate de CNSAS, unde Dinescu nu se mai stie daca intra pe usa sau pe geam.

Astfel, despre dosarul lui Basescu el afirma ca este asa de bine pitit ca nu se va gasi niciodata.
Dinescu, in calitate de membru al CNSAS, crede ca presedintele Basescu pare ca are probleme in zona SIE.
Intrebat daca va fi analizat vreodata dosarul lui Traian Basescu la CNSAS, Mircea Dinescu a declarat:
„Dosarul lui Basescu nu se va gasi niciodata. El are, dupa parerea mea, probleme in zona SIE. Deci, tot ce devine ofiter acoperit, dosarul este luat, intelegeti? Aici e povestea”

Dinescu a reafirmat ca Basescu o sa moara sub plapuma Securitatii:
„Pai, cam asta se dovedeste a fi. Acolo e iubirea lui. Sa dea grade, sa bata pas de defilare. Protocoalele astea, sa stai la Cotroceni, sa bati pas de defilare, la aeroport la fel…”.

Despre racirea relatiilor dintre el si Traian Basescu, Dinescu a spus ca totul a inceput de la demisa lui Andrei Plesu:
„Nu intru in amanunte. Divortul meu a inceput o data cu demisia lui Andrei Plesu. Mergeam saptamanal la Cotroceni si i-am spus ca odata cu plecarea lui Andrei, plec si eu. Si de atunci am tot scris despre el. Fara ura. Cu seninatate. Poti sa stii ce bucurii mai are el la varsta lui? Ei isi inchipuie ca organul bucuriei la el functioneaza pe baza de ras la baietii care nu prea vorbesc frumos despre domnia sa. Eu nu lucrez contra lui. Eu sunt un om liber, dom’le, si am fost liber sa-l sustin si cand a candidat la primarie si la presedintie. Acum sunt liber sa-l si rad cand nu-mi place”.

Despre Mona Musca, fosta ministresa a Culturii, gasita drept colaboratoare a Securitatii, Mircea Dinescu afirma: “Dosarul Monei Musca a venit necerut dupa ce l-a depasit pe Basescu in popularitate”.

Mircea Dinescu mai sustine ca Traian Basescu o sa-i haituiasca mai ales pe „ai lui”, arestarea lui Solomon fiind un mesaj pentru PD-L.
„Asta e cazul lui Basescu! Va amintiti cand a iesit Mona Musca, era mare admiratoare a lui Basescu. Pana la urma, in sondaj a iesit peste Basescu, era cea mai populara politiciana. Intr-o saptamana ne-a venit dosarul ei, pe care noi nu-l cerusem. Era la siguranta nationala, inca nu se dadusera astea, stii. Intr-o saptamana, printr-o intamplare…”, dezvaluie Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS.
Chiar daca primarul arestat al Craiovei, Antonie Solomon, l-a trimis in Bulgaria la acel miting electoral de la Cetate, Dinescu a ramas impresionat de catusele de la mainile acestuia dupa ce il vazuse cu putin timp inainte la festivalul de poezie Marin Sorescu.
„Dom’le, sa vezi un om in catuse dupa ce ai fost la festivalul acela de poezie, in sala aia a primariei, superba, cu muzica simfonica, cu seful sectiei de romanistica de la Viena, mare profesor, care a luat premiu, si academicieni, poeþi, in fine… Si il vezi pe omul acela dupa aia in catuse, m-a impresioant”

Dinescu este de parere ca arestarea lui Solomon „a fost un mesaj, dar in propriul partid. Basescu are bucuria raului, indiferent sub ce forma. In afara faptului ca ii lipseste organul loialitatii, de care s-a operat inainte de nastere, s-a vazut cu toti aia care au fost in jurul lui, pe toti i-a matrasit cu ura si cu placere. De-aia spun ca e asiatic. Ma rog, nu neaparat asiatic, ca oamenii din zona aia, dar toþi sefii asiatici aveau placerea sa-i vada in cusca pe dusmanii lor, pe regii capturati, sa-i vada chinuiti. Parca Timur Lenk l-a bagat in cusca pe Baiazid, e o chestie celebra?!… Baiazid, dupa ce a batut pe aici pe la noi, a fost batut la randul lui de Timur Lenk si acela l-a bagat intr-o cusca pe Baiazid si se uita la el cand manca. Solomon e acum in cusca. L-a bagat in cusca pe Solomon, d-aia spun ca e asiatic Basescu…”.

„Eu cred ca mai ales pe-ai lui o sa-i aresteze. Basescu nu vrea sa ramana dator, ca el a iesit cum a iesit, si el vrea sa-i faca, sa nu mai aiba aia ce sa zica: ‘Dom’le, te-am scos presedinte’. La o numaratoare mai ciudata, o sa-i haituiasca. Cand trebuie el sa moara, sa moara si ceilalti. Basescu n-are sentimentul inalt al mortii, vrea sa distruga totul in jur. Spun asa, ca o metafora. Aici e chestia. Daca e sa fim seriosi, e o gainarie asta, daca asta este spaga, ca n-a furat, cum ar veni, statul roman, milioane de euro. Eu nu stiu ca fiica lui Solomon sa aiba o vila de un milion de euro si ca fratele lui sa invarta milioane de dolari, import-export, NATO, chestii, daca-i pe-asa!”, a mai spus Dinescu.

Iar asemenea caractere, adaug eu, exista si sunt de intalnit mai la tot pasul in viata de zi cu zi, doar ca la nivel micro. Sunt oameni care nu pot dormi daca nu provoaca suferinta oricarei vietati sau oricarei constructii, naturale sau artificiale. Si un asemenea om spurcat este si Traian Basescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.