Miei costelivi pe masa de Paste

Miei costelivi pe masa de Paste

0 136

Anul acesta, Pastele a cam prins miros de sorici, iar traditia pascala s-a spurcat cu obiceiuri porcine. Mai precis, cel al ingrasarii godacului in ajun, doar ca in acest an nu se indoapa porcul ci mielul. Ciobanii se uita cu groaza la calendar si isi fac socoata ca vor pierde in piete cam cinci kilograme de carne la fiecare miel costeliv pe care il vor pune pe taraba. Fiindca asa sunt mieii anul asta: slabi si plapanzi ca niste pisoi.
Anorexia a lovit turmele ciobanilor chiar daca oierii si-au luat masuri temeinice de precautie. Bacii de prin partile Branulului stiu din mosi-stramosi ca in anii cand Pastele cade timpuriu, oile se duc la marlit mai devreme. Asa au facut cei mai multi posesori de turme, iar mioarele au fatat inca din ianuarie. Ciobanii le indoapa acum cu furaje in speranta de a le face laptele mai gras si de a-i vedea intremandu-se putin pana pe 4 aprilie. Mai sunt doar trei saptamani pana la Sarbatoarea Invierii, dar tarabele si galantarele din piete nu promit de data asta sa dea pe-afara. Cei mai multi miei vor ramane pe langa oi sa mai suga iar oierii vor mai astepta pana la vara ca le gaseasca musterii.
Din pricina penuriei care se anunta in piete, crestinii care tin la traditie si vor carne de miel pe masa de Paste se tem ca putinele ciozvarte de carne vor costa mai mult decat anul trecut. Reprezentantii supermarketurilor se pregatesc sa importe masiv miei, ca sa suplineasca saracia din piete.

Vifor Rotar
.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.