Top 10 – PLANTE MEDICINALE
Ca o alternativa la produsele farmaceutice, multi consumatori apeleaza la ajutorul plantelor medicinale. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% din populatia lumii se bazeaza pe plante pentru medicamentele lor. Si totusi, haideti sa aflam care este topul celor mai importante plante medicinale.
0. Carbunele – acesta nu este o planta, insa este de nepretuit. Carbunele lemnos este carbon pur si va adsorbi (nu absorbi) 29 dintre cele mai periculoase 30 de otravuri. Puteti sa-l beti diluat in apa, sau utilizati-l ca o cataplasma pe rani, infectii ale pielii, etc.
1. Ardei rosu iute – Dr. Christopher, un bine-cunoscut vanzator de plante medicinale de la mijlocul secolului al 20-lea, a declarat ca, daca el ar avea numai doua plante medicinale, ar selecta carbunele si ardeiul rosu. Acesta este puternic in capacitatea sa de a atrage sangele in anumite parti ale corpului. Din moment ce sangele este cel care aduce vindecarea, poate fi o calitate importanta.
Intern – este util pentru arteroscleroza, artrita, astm, sangerari, tensiune arteriala crescuta sau scazuta, bronsita, frisoane, raceli, convulsii, tuse, indigestie, infectii, icter, ulcere, si varice.
Extern – este utilizat pentru degeraturi, articulatii dureroase, umflaturi si varice. Adaugat la formule pe baza de plante, acesta stimuleaza actiunea celorlalte plante medicinale. Este folosit de asemenea pentru a preveni atacurile de cord, gripa, raceala, indigestia si lipsa de vitalitate; este bun pentru a trata splina, pancreasul, rinichii si este eficient ca o cataplasma pentru reumatism, inflamatie, pleurezie, ulceratii si rani. Poate fi frecat usor pe gingii in cazul durerilor de dinti si pe umflaturi.
2. Usturoiul – aceasta este una din cele mai puternice substante antiseptice descoperite vreodata. In anii 1950, oamenii de stiinta sovietici gasit-o fiind egala cu penicilina, insa fara efectele nocive respective acestor droguri puternice.
Intern- este utilizat pentru arteroscleroza, cancer, boli contagioase, tuse, crampe, diverticulita, emfizem, gaze naturale, probleme cu inima, hipertensiune arteriala, indigestie, congestie hepatica, paraziti, reumatism, congestie sinusala si ulceratii.
Extern- este utilizat pentru problemele intestinale, paraziti, impetigo, paraziti de piele, tumori, negi si infectii de drojdie.
Usturoiul este folosit pentru toate bolile respiratorii si pulmonare; poate fi utilizat ca si ceai sau adaugat in siropuri pentru tuse, raceli, tuberculoza, febra, precum si boli de sange. Folositi-l ca un ceai intr-o clisma pentru viermi si infectii intestinale. Folositi ulei proaspat extras sau consumati catei de usturoi cruzi.
3. Hydrastis canadensis (gentiana) – aceasta este un alt puternic antiseptic, iar intr-un sens, este singura planta medicinala adevarata din aceasta lista. (Primele 3 pot fi cumparate din supermarket)
Intern – este buna pentru alcoolism, alergii, astm, respiratie urat mirositoare, boli ale vezicii urinare, bronsita, varicela, raceli, diabet, eczeme, sangerari ale gingiilor sau infectii ale gingiilor, febra fanului, slabiciune de inima, hemoroizi, herpes, indigestie, infectii, inflamatii, leucoreea, afectiuni hepatice, congestie limfatica, rujeola, tumori mamare si ovariene, greata matinala, gura uscata, pyorrhea, amigdalite si ulceratii.
Extern – este utilizata pentru arsuri, rani, inflamatii oculare, sangerarea si infectia gingiilor, herpes, Leucoreea, ulceratii bucale, impetigo, inflamarea pielii si amigdalite.
Gentiana poate fi folosita pe rani deschise, inflamatii, eczeme, impetigo, erizipel sau mancarimi ale pielii. Este un specific pentru toate tipurile de probleme ale membranelor mucoase. Aspirata pe nas, este buna pentru catar nazal. Dozele foarte mici vor elimina greata in timpul sarcinii. Este ideala pentru infectiile vaginale (bai), este folosita ca apa pentru clatirea ochilor, dar si apa de gura.
4. Menta – aceasta se poate gasi in aproape orice casa, si este utila pentru o varietate de conditii.
Intern- este utila pentru insomnie, pojar, crampe menstruale, migrene, greata matinala, spasme musculare, greata, tulburari nervoase, frisoane, colici, febra, ameteli, gaze, greata, varsaturi, diaree, dizenterie si isterie.
Extern- este utilizata pentru mancarimi ale pielii, dureri de dinti, anestezic pentru durerile locale si articulatii inflamate. De exemplu, pentru a deschide sinusurile aveti nevoie de 5-10 picaturi ulei de menta in jumatate cana de apa aproape fierbinte, dupa care acoperiti-va capul cu un prosop respirati aburul prin gura si nari.
5. Ulm alunecos – se refera la scoarta interioara alba a ulmului alunecos, care este de nepretuit. (Coaja exterioara, inchisa la culoare este, de asemenea vanduta, insa este inutila)
Intern – este utilizata pentru inflamatia vezicii urinare, bronsita, colita, constipatie, crampe ovariene, tuse, cistita, diaree, diverticulita, dizenterie, eczeme, gripa, gaz, hemoragie, hemoroizi, raguseala, congestie pulmonara, afectiuni ale stomacului, amigdalite, ulcere.
Extern – scoarta este utilizata pentru arsuri, colita, constipatie, diverticulita, dizenterie, rani cangrenate, hemoroizi, Leucoreea, rani deschise, afectiuni reumatoide, gutoase si rani.
Ulmul alunecos este, de asemenea, folosit pentru a lega compozitia supozitoarelor si pastilelor, este foosit in prepararea unui terci hranitor pentru copii, pentru persoanele in varsta cu stomacul slab, pentru cei cu ulcere si cei care sunt in convalescenta dupa anumite boli.
6. Lobelia – este atat un relaxant si stimulent, precum si un mare ajutor.
Intern – este folosita pentru alergii, artrita, astm bronsic, bronsita, varicela, boli contagioase, convulsii, tuse, durere de urechi, infectii ale urechii, febra (toate tipurile), dureri de cap, palpitatii cardiace, indigestie, icter, pleurezie, pneumonie, intoxicatie alimentara , St Vitus Dance, dentitie, durere de dinti.
Extern – este utilizata pentru muscaturile de sarpe si de insecte, iedera otrava, herpes si tumori.
Doze mici din tinctura de Lobelia (5-10 picaturi) vor actiona ca un tonic si stimulant, iar dozele mai mari vor actiona ca un sedativ. Aceasta amelioreaza spasmele si actioneaza ca un expectorant. Poate fi folosita pentru spalarea infectiilor cutanate sau mancarimilor. In doze mari, este un excelent antiemetic. Este deosebit de buna in spasmodice de tuse, iar in doze mici relaxeaza inima si scade pulsul.
7. Aloe Vera – gelul din frunzele acestei plante este de nepretuit; cel mai bine utilizat este proaspat cules. Este ideal sa aveti in casa cel putin 2 plante de aloe vera.
Intern – este buna pentru constipatia cronica, gastrita, hiperaciditate si ulcer gastric.
Extern – este utilizata pentru abcese, arsuri, infectii ale ranilor, muscaturilor de insecte, iritatii ale pielii si ulceratii. Atunci cand este aplicata pe piele pentru arsuri grave si eruptii cutanate, acesta poate fi lasata timp de doua zile fara a fis chimbata.
A nu se folosi in timpul sarcinii, sau in doze mari, atunci cand exista hemoroizi.
8. Crusin (Cascara Sagrada) – aceasta este una dintre cele mai sigure laxative pentru constipatia cronica.
Intern – este utilizata pentru constipatie, tuse, boli ale vezicii urinare, calculi biliari, tulburari gastrice si intestinale, hemoroizi, indigestie si icter.
9. Matase de porumb – aceasta este cea mai buna planta medicinala pentru cresterea fluxului de urina, contribuind astfel la eliminarea problemelor de rinichi si vezica urinara.
Intern – este utilizata pentru incontinenta urinara nocturna, cistita cronica, inflamarea rinichilor si a vezicii, pietre la rinichi, prostatita, exces de acid uric si retentie urinara. Este un bun remediu pentru toate conditiile inflamatorii ale uretrei, vezicii urinare, prostatei si rinichilor.
10. Hamei – acesta este excelent pentru calmarea nervilor si insomnie.
Intern – acesta este folosit pentru tuse, febra, dureri de cap, indigestie, insomnie, icter, greata matinala, nervozitate, tonic pentru stomac, gat, durere de dinti si ulceratii.
Extern – este utilizat pentru furuncule, lovituri, dureri de urechi, inflamatii, dureri reumatice, boli de piele si ulceratii.
Ceaiul de hamei este bun pentru stomac, nervozitate, apetit scazut, gaze si crampe intestinale. Ceaiul rece, inainte de mese va creste digestia. Planta uscata poate fi pusa intr-o perna, inlaturand astfel insomnia.
Lista continua…
11. Hamamelis – aceasta este o planta medicinala astringenta si este una dintre cele mai bune cai de atac pentru oprirea menstruatiei excesive, hemoragiile la plamani, stomac, uter si intestine.
Intern – este utilizat pentru tratamentul diareei, difteriei, hemoroizilor, Leucoreea, varice si probleme ale uterului.
Extern – este utilizat pentru arsuri, lovituri, difteriei, muscaturi de insecte, Leucoreea, febra musculara, amigdalite si varice.
Hamamelis poate fi folosit ca injectie pentru hemoroizii care provoaca sangerari, pentru scurgerile vaginale si infectii…