Plata pentru vaccinuri gratuite

Plata pentru vaccinuri gratuite

0 117

De bine ce actualii guvernanti au invatat temeinic sa faca pe nisipul sarutat de apa, uite ca brasovenii au ajuns sa plateasca vaccinurile gratuite pentru bebelusi.

Directia de Sanatate Publica din Brasov a ramas fara vaccinurile care se administreaza bebelusilor in primul an de viata. Astfel, brasovenii care vor sa-si imunizeze nou-nascutii impotriva rubeolei, rujeolei sau a poliomielitei trebuie sa scarpine buzunarul de peste 300 de lei.

DSP Brasov mai dispune, in prezent, doar de dozele pentru vaccinarea contra hepatitei B. Celelalte vaccinuri, destinate imunizarii pentru boli ca rujeola, rubeola sau oreionul s-au epuizat, pe rand, din noiembrie 2009. Vaccinurile trebuie administrate celor mici la doua, patru, sase si 12 luni de viata.

Reprezentantii DSP Brasov spun ca au informat Ministerul Sanatatii, in urma cu trei saptamani, despre aceasta situatie, si ca spera ss beneficieze cat mai curand de fondurile necesare pentru vaccinuri.

Adica marfa e, dar nu sunt fonduri. Unde naiba s-or fi ducand banii, asa putini cati sunt, pe care ii cotizam cu totii? Ca aicea nu-s, acolo nu-s, dincolo lipsesc, asa ca ajungi la concluzia ca cineva, acolo sus, ii fura.
Pana cand?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.