Barbarie cu trandafiri la Rasnov

Barbarie cu trandafiri la Rasnov

0 144

Orasul Rasnov se mai numeste si Rosenau, adica Poiana Trandafirilor, localitatea fiind ridicata de nemtii imigranti pe aceste meleaguri acumcirca 900 de ani. De aceea autoritatile locale au hotarat sa sublinieze, ca specific, aceasta denumire, plantand 2.500 de fire de diferiti trandafiri pe domeniul public.

Dar iata ca suflete negre au furat circa 1.000 de fire din acesti trandafiri chiar in prima noapte dupa plantare. Nu este greu de ghicit ca trandafirii vor lua drumul comertului. Si cine face comert cu flori prin toate pietele brasovene?

Si trebuie sa ne mai gandim ca trandafirii au fost adusi din Ungaria, pe bani grei, adica circa 10.000 lei, pentru ca pe la noi serele au fost distruse de privatizari postrevolutionare cu profit particular.

Autoritatile locale sunt decise sa ia masuri dure. Cu ajutorul politistilor se vor face perchezitii in curtile oamenilor, pe baza unor mandate, si vor fi recuperate florile furate. Identificarea acestora va fi facila, trandafirii fiind dintr-un soi rar intalnit in tara noastra.

Primaria este totusi hotarata sa continue actiunea si va planta in continuare flori pentru ca orasul sa devina ceea ce a fost candva, un oras al trandafirilor.
Locuitorii trebuie insa invatati sa admire florile, nu sa le rupa sau sa le fure.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.