Vadim despre ANI:

Vadim despre ANI:

0 140

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca decizia CCR privind Agentia Nationala de Integritate este una corecta din moment ce ANI isi desfasura activitatea pe o lege neconstitutionala si a criticat abuzurile de care s-ar face vinovata ANI.

„Agentia Natarailor si Imbecililor si-a rupt gatul de bine ce i-am blestemat. Acum o saptamana am zis ca s-au luat de cine nu trebuie si isi vor rupe gatul si iata ca s-au indeplinit cuvintele mele”, a spus Vadim Tudor referitor la declararea ca neconstitutionala a unei mari parti din Legea de organizare si functionare a ANI. Presedintele PRM a spus ca sesizarea ANI indreptata impotriva sa este un exemplu de abuz de care aceasta institutie se face vinovata.

„Am facut deja plangere penala impotriva celor doi de la ANI, Alexandru Catalin Macovei si Horia Georgescu, acesti Lolek si Bolek”, a anuntat peremistul.
El a sustinut ca cei doi nu au calitatea morala sa verifice averile demnitarilor din moment ce chiar ei detin, conform propriilor declaratii de avere, cate patru case, pe care, a spus Vadim Tudor, nu le pot justifica prin prisma veniturilor lor oficiale.

Surse oficiale au declarat saptamana trecuta ca ANI a inceput investigatiile in cazul europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, dupa ce a rezultat ca presedintele PRM a omis sa mentioneze mai multe bunuri in declaraþia de avere, iar declaratia de interese depusa la PE este necompletata.
Conform surselor citate, C.V. Tudor ar avea dividende nedeclarate.

Un alt motiv pentru care a intrat in atenþia Agenþiei Nationale de Integritate il reprezinta declaratiile publice facute de presedintele PRM ca a primit o serie de obiecte valoroase cadou, insa acestea nu sunt mentionate in declaratia de avere.
Pe de alta parte, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat nimic in declaratia de interese depusa la Parlamentul European, sustin sursele citate.

Potrivit unei decizii a CCR, care a admis o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de avocatii lui Serban Branisteanu, ANI nu va mai putea sa verifice averea dobandita de persoanele care indeplinesc functii publice si nici conflictele de interese si incompatibilitatile acestora.
Agentia nu va mai putea nici sa sesizeze organele fiscale, in situatia in care se constata incalcarea legislatiei, nici sa suspende verificarea si sa sesizeze organele de urmarire penala, in situatia in care se constata existenta unor probe sau indicii temeinice privind savarsirea unor fapte penale.
De asemenea, declaratiile de avere si de interese nu vor mai fi publice.

O alta prevedere importanta din Legea ANI declarata neconstitutionala este cea potrivit careia „in cazul unui conflict de interese, toate actele juridice sau administrative incheiate direct sau prin persoane interpuse, cu incalcarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absoluta”.
Constatarea nulitatii se facea de catre instanta, la solicitarea Agentiei.

Ca ANI ar fi intr-ooarecare masura necesara intr-o Romanie dominate de hotii nu se poate nega, cu toate ca agentia este unicat in Europa. Dar atata vreme cat este folosita doar ca unealta politica, mai bine lipsa si trecuta in contul economii bugetare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.