CET este blestemul Brasovului

CET este blestemul Brasovului

0 162

Vizibil stresat de scandalul “patinoarul”, primarul George Scripcaru are timp sa se ocupe si de probleme cu adevara importante ale orasului. Astfel, referitor la vesnicele probleme create de catre CET Brasov, Scripcaru spune ca sistemul de incalzire este una dintre cele mai grave probleme ale orasului.
In acest sens, Scripcaru vrea sa realizeze, in acest an, descentralizarea unitatilor de productie, urmand ca, dupa aceasta actiune, sa separe partea de productie de cea de distributie.
O contradictie ar fi faptul ca, desi in 2002 a semnat actele, ca viceprimar, pentru preluarea CET-ului in patrimoniul municipiului, in prezent, George Scripcaru recunoaste ca furnizorul de agent termic este o adevarata pacoste atat pentru autoritati, cat si pentru brasovenii care sunt racordati la CET.
„Speram ca, in acest an, pana in decembrie, in prima etapa, sa reusim sa descentralizam sistemul de termoficare in ceea ce priveste punctele de productie, respectiv pentru zona Metrom-Noua, iar la CET dorim sa se treaca la obtinerea agentului termic doar pe gaz, fara carbune. Anul viitor vrem sa despartim partea de distributie de cea de productie”, a declarat Scipcaru, in presa centrala. In acest sens, primarul a anuntat ca nemtii de la Warmebetriebe se vor ocupa de partea de productie, urmand ca de distributie sa se ocupe, in continuare, municipalitatea.
„Sunt multe probleme cu reteaua. Sunt multe aberatii. De exemplu, pe conducta de 1.000 de mm, care pleaca din CET in cartierul Tractorul, mult supradimensionata, ca uzina nu mai functioneaza, agentul termic este dus apoi in Florilor. In acest caz vrem sa facem o subtraversare pe sub calea ferata si sa facem alimentarea direct. Se vor face trasee mai scurte, cu conducte preizolate, pentru a elimina pierderile. Distributia trebuie regandita, la fel si modalitatile de plata, intr-o a doua etapa”, a mai afirmat primarul. Ceea ce a uitat totusi Scripcaru sa afirme este care firme se vor ocupa de inevitabilele lucrari. In mod normal, se va apela la o licitatie, dar, in Romania de astazi, licitatiile sunt castigate la Bucuresti. Traian si Emil stiu deja cine sunt castigatorii!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.