Solutia Patriciu: Amnistia fiscala !

Solutia Patriciu:
Amnistia fiscala !

0 183

Amnistia fiscala este una dintre solutiile care ar contribui la iesirea tarii din criza, a declarat sambata, la Realitatea TV, omul de afaceri Dinu Patriciu, care a afirmat ca in bancile elvetiene exista depozite de 18 miliarde de euro proveniti din Romania, citand „statistici ale unor bancheri”.
„Doar in Elvetia e vorba de 18 miliarde de euro veniti din Romania, potrivit statisticilor unor bancheri. Stau degeaba acolo pentru ca noi ii fugarim pe corupti, in ghilimele, de fapt pe toti oamenii de afaceri din Romania”, a argumentat el.
El a explicat ca in Romania exista trei milioane de oameni care au dosare penale, dintre care doua milioane au la baza acuzatii economice.
„Peste acest trecut trebuie sa punem nisip, sa uitam. Vreau sa propun o amnistie fiscala cu plata catre stat a unui impozit fix – 3,5 sau 7%” din avere, a precizat cel mai bogat om de afaceri din Romania.

Masurile anuntate de Basescu – pompieristice
In opinia sa, masurile de redresare bugetara anuntate recent de presedintele Basescu „sunt pompieristice” si nu vor duce la nimic bun, nereprezentand altceva decat „a scoate apa cu
E o vraiste in intreaga Europa azi care din politica trece incet incet si in economie. Traim un conflict intre doua mentalitati, cea protestanta, etica capitalista din nord, si mentalitatea mediteraneana, care e mai “muzicala”.
„Cine s-a gandit ca aceasta taiere egalitarista are un efect anti-inflationist greseste oricum, pentru ca oricum presiunea inflationista vine din afara”, a comentat el.
In opinia sa, exista resurse in buget pentru reducerea cheltuielilor bugetare cu 6,5%, pana la 8 miliarde de euro, prin reduceri de persoanal, taierea completa a tuturor investitiilor de capital inutile, in special cele cu sediul institutiilor de stat, care ar trebuie vandute catre sectorul privat, urmand ca statul sa le inchirieze ulterior.

Solutiile lui Dinu Patriciu pentru iesirea din criza:
Cota unica de 10%, TVA de 15, eliminarea „puzderiei de taxe” care exista in prezent
Vanzarea rapida a ceea ce a mai ramas la stat, incepand cu „caramizile din zidurile institutiilor administrative”
Privatizarea depozitelor subterane de gaze, concesionarea zacamintelor de gaze
Lucrari publice finantate privat, concesionate pe termen lung catre intreprinderi serioase, pe baza de licitatii internationale
Investitii in invatamant si in sanatate, unde salariile nu pot fi reduse „in niciun caz”
Dezvoltarea pensiilor private de pensii
Ce le-ar spune Patriciu celor de la FMI: Uitati de banii acestia o buna perioada de timp, nu avem cum sa-i dam inapoi
In opinia sa, Guvernul Boc ar trebuie sa intarzie cat mai mult cu putinta rambursarea banilor imprumutati de la Fondul Monetar International. „Le-as spune din aceasta clipa: ‘Uitati de banii acestia o buna perioada de timp de acum inainte, pentru ca noi nu avem cum sa-i dam inapoi”, a declarat el, la Realitatea TV.
El a afirmat ca unul dintre riscuri ar fi coborarea pentru o perioada a ratingului de tara, dar ar fi un lucru pozitiv pentru economia Romaniei, intrucat „oricum inflatia globala vine”.
In opinia sa, Greciei i-ar fi mai favorabil, in acest moment, un faliment, pentru ca, in acest fel, costurile nu ar fi suportate de populatie, ci de bancile care s-au imbogatit in urma acestei crize.
„S-ar putea sa ajungem si la falimentul Romaniei si probabil ca atunci va plange foarte tare FMI”, a continuat el, adaugand insa ca „falimentul e un mod de insanatosire”.
Argumentele sale? „Romania e in situatia Greciei deoarece cauzele crizei sunt aceleasi: un aparat birocratic supradimensionat si coruptie generalizata.
El crede ca, daca euro a rezistat la socul grecesc, moneda unica nu va mai rezista daca si o tara mediteraneana va intra intr-o evolutie similara cu Grecia.
In acest caz, cel mai probabil, crede Patriciu, euro probabil va dispare sau va deveni moneda catorva tari din nordul Europei.

Politica romaneasca: PNL nu stie sa fie liberal, PDL semnalizeaza dreapta si face stanga
Dinu Patriciu spune ca nu ar accepta un post de premier in Romania, deoarece nu ar putea degaja o majoritate care sa creada in principiile sale: „Eu sunt un radical, un libertarian”.
Despre PNL, Dinu Patriciu spune ca „nu stie sa fie cu adevarat liberal si a fi liberal astazi inseamna sa fi radical”. In PNL, marturiseste el, „prietenii aveam, dar influenta nu”.
„PDL semnalizeaza dreapta si se duce la stanga. Se duce mult mai repede la stanga decat PSD”, a comentat omul de afaceri, avertizand ca aceasta „chestie cu partid popular poate insemna foarte multe lucruri – de la comunism si pana la politici de dreapta”.
„E o vraiste in intreaga Europa azi care din politica trece incet incet si in economie. Traim un conflict intre doua mentalitati, cea protestanta, etica capitalista din nord, si mentalitatea mediteraneana, care a mai muzicala”, a mai spus el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.