Ion Ochi va fi cercetat sub control judiciar

Ion Ochi va fi cercetat sub control judiciar

0 581

Procurorii DNA Brasov au dispus masura dupa ce l-au audiat o jumatate de ora la sediu pe deputatul PSD. Ochi a declarat ca i se pare o masura fireasca, fara sa-si mai sustina nevinovatia, cum a facut in fata colegilor din Camera Deputatilor. Ochi este cercetat pentru luare de mita si abuz in serviciu, dupa acordarea cu dedicatie a lucrarilor de reparatie a unui drum judetean, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean

Procurorii DNA Brasov au dispus masura dupa ce l-au audiat o jumatate de ora la sediu pe deputatul PSD. Ochi a declarat ca i se pare o masura fireasca, fara sa-si mai sustina nevinovatia, cum a facut in fata colegilor din Camera Deputatilor. Ochi este cercetat pentru luare de mita si abuz in serviciu, dupa acordarea cu dedicatie a lucrarilor de reparatie a unui drum judetean, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Deputatul PSD s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie Brasov putin inainte de ora 11.00, insotit de un avocat. Dupa aproximativ o jumatate de ora de audieri, Ion Ochi a refuzat sa-si mai spuna opinia in legatura cu dosarul in care este cercetat rezumindu-se sa comunice masura dispusa de procurori. Ochi a spus ca i se pare o masura fireasca pe care o au si alti co-inculpati in acest dosar dar si ca are anumite restrictii de a lua legatura cu anumite persoane din dosar.

Ion Ochi se va prezenta in continuare in Parlament, deoarece nu are nicio restrictie in acest sens. Plenul Camerei Deputatilor, induiosat de discursul deputatului PSD, a decis miercuri ca Ion Ochi nu poate fi retinut si arestat preventiv. Deputatul brasovean s-a declarat foarte mirat ca a ajuns sa fie anchetat dupa o viata de om cinstit, in slujba oamenilor. drum gropi2

Colegii deputati au resprins prin vot incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD de Brasov : 108 alesi au votat „pentru“ in timp ce 152 s-au pronuntat „impotriva“. In plen au fost prezenti 276 de deputati, iar pentru ca cererea sa fie aprobata era nevoie de jumatatea plus unul dintre cei prezenti, adica 139.

Ochi este cercetat pentru luare de mita si abuz in serviciu. In 2011, pe cind era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a acordat cu dedicatie o un contract pentru repararea drumului judetean dintre Lunca Calnicului si Prejmer, localitate in care primar este finul asta. Ca sa atribuie contractul, Ochi si-a infruntat atat seful de partid, presedintele PSD Brasov Constatin Nita, care voia si-ar fi dorit un primar pesedist, cat si seful de la Connsiliul Judetean, presedintele suspendat Artistotel Cancescu.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.