ANRMAP – locul rudelor, finilor si prietenilor ai fostei conduceri

ANRMAP – locul rudelor, finilor si prietenilor ai fostei conduceri

0 145
PreÅŸedintele Autorităţii NaÅ£ionale pentru Reglementarea ÅŸi Monitorizarea AchiziÅ£iilor Publice, Dan Vlădescu, a acuzat, marÅ£i, fosta conducere a ANRMAP de ''împânzirea" instituÅ£iei cu rude, fini ÅŸi prieteni, oameni care se află încă în funcÅ£ie.
În opinia lui Vlădescu, acest lucru este cu atât mai ciudat cu cât ANRMAP a avut iniÅ£iativa legislativă de a modifica ordonanÅ£a 34/2006 în sensul introducerii prevederilor ce vizează conflictele de interese.
"Această instituÅ£ie a fost împânzită efectiv în toate departamentele, în toate direcÅ£iile, de către rude, fini, prieteni, afini ai fostei conduceri ÅŸi ai unor oameni care se află ÅŸi în prezent în această instituÅ£ie.
Culmea, ANRMAP este instituÅ£ia care a avut iniÅ£iativa legislativă în vederea abordării OrdonanÅ£ei 34/2006 prin introducerea cazurilor de conflicte de interese", a afirmat ÅŸeful ANRMAP, într-o conferinţă de presă.
La rândul său, vicepreÅŸedintele instituÅ£iei, Mircea Fechet, a subliniat că fiecare dintre aceste rude, prieteni, fini sau afini sunt plasaÅ£i strategic în câte un departament cu rol cheie în ANRMAP.
În opinia acestuia, cel mai grav lucru care s-a petrecut în ANRMAP este faptul că fostul ÅŸef de campanie al Cristinei Trăilă – fostul preÅŸedinte al Autorităţii – a candidat pentru un colegiu de deputat, este în prezent înalt funcÅ£ionar public ÅŸi secretarul general al instituÅ£iei.
"ÎnalÅ£ii funcÅ£ionari publici sunt funcÅ£ionari de carieră, ar trebui să nu aibă apartenenţă politică, dar, aÅŸa cum s-a întâmplat în foarte multe cazuri în Guvernul Boc, am văzut că aceÅŸti înalÅ£i funcÅ£ionari publici nu au avut nicio jenă în a-ÅŸi continua cariera politică", a arătat Fechet.
"AceÅŸti oameni lucrează în modul nu cel mai corect în această instituÅ£ie, întrucât unii dintre ei au avut curajul să meargă mai departe ÅŸi nu doar să încaseze salariul, meritat sau nemeritat – nu sunt eu în măsură să dau acest verdict -, dar unii dintre ei au înfiinÅ£at societăţi comerciale care, prin achiziÅ£ii directe, au căpuÅŸat bugetul ANRMAP ÅŸi constatăm azi că sute de milioane (de lei – n.r.) în unele cazuri ÅŸi miliarde în alte cazuri au dispărut din bugetul instituÅ£iei noastre doar pentru că sora directorului de comunicare a înfiinÅ£at o societate comercială care, printr-o procedură de achiziÅ£ie directă se ocupa de legătorie, îndosariere, arhivare etc.", a spus vicepreÅŸedintele ANRMAP.
Acesta a adăugat că poate nici nu ar fi comentat acest lucru dacă nu ar fi constatat că o parte din acele servicii care trebuiau prestate de această firmă nu au fost prestate niciodată.
"Există facturi emise ÅŸi plătite fără un proces verbal în spate prin care ANRMAP recepÅ£ionează acel serviciu – lucru pe care îl considerăm foarte grav ÅŸi faţă de care aÅŸteptăm să se pronunÅ£e atât Curtea de Conturi, cât ÅŸi Corpul de control al primului ministru, atunci când dânÅŸii vor veni – estimăm perioada septembrie", a menÅ£ionat Mircea Fechet.
Dan Vlădescu a atras atenÅ£ia că, în condiÅ£iile în care organigrama acestei instituÅ£ii s-a schimbat de cinci ori în doi ani, nu ÅŸtie cu cine poate să aibă "un dialog eficient" atâta timp cât oamenii fostului preÅŸedinte, Cristina Trăilă, conduc Departamentul de Comunicare, Departamentul Administrativ, Departamentul Juridic ÅŸi Departamentul Financiar-Contabil.
În plus, potrivit acestuia, până zilele trecute, deÅŸi nu aveau nicio competenţă legală în procedura de evaluare a documentaÅ£iilor de atribuire, existau persoane care aveau acces neîngrădit la documentaÅ£iile de evaluare în cazul procedurilor de achiziÅ£ii publice, însă s-au luat măsuri ÅŸi acest acces a fost restricÅ£ionat.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.