România are o Constituţie precum un automobil cu două volane

România are o Constituţie precum un automobil cu două volane

0 147
România are o ConstituÅ£ie precum un automobil cu două volane, a afirmat ministrul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, Ioan Rus, miercuri, la întrunirea Comisiei de Transparenţă ÅŸi Monitorizare înfiinÅ£ată la nivelul MAI.
"Noi am avut o ConstituÅ£ie care după '90 aÅŸa s-a aprobat, de frică să nu mai apară vreodată un CeauÅŸescu s-a partajat puterea între premier ÅŸi preÅŸedinte ÅŸi de atunci avem o ConstituÅ£ie cam ca un automobil cu două volane. (…)
În varianta aceasta este clar că de-a lungul acestor 22 de ani (de la RevoluÅ£ie n.r.) când a fost Constantinescu nu s-a înÅ£eles cu Ciorbea, cât a fost Iliescu nu s-a înÅ£eles 100% cu Năstase, când a venit Băsescu nu s-a înÅ£eles cu Tăriceanu, adică e clar că e o chestiune care în mod obiectiv nu funcÅ£ionează bine 100%", a declarat Rus.
Potrivit acestuia, va trebui să se decidă dacă Å£ara noastră va merge pe varianta germano-engleză, în care premierul conduce, sau pe cea franceză-americană, unde preÅŸedintele republicii conduce statul. În altă ordine de idei, ministrul delegat pentru AdministraÅ£ie, Victor Paul Dobre, a spus că la referendum persoanele din spitale vor putea vota prin intermediul urnei de vot.
"Åži pentru cei din spitale există o reglementare dată de BEC. Se va face evidenÅ£a lor, se va comunica la secÅ£iile cele mai apropiate ÅŸi se va deplasa urna de vot în condiÅ£iile prevăzute de lege", a declarat Dobre. El a menÅ£ionat că prin intermediul urnei de vot îÅŸi vor putea exercita dreptul de a vota ÅŸi persoanele private de libertate din penitenciare care nu au restricÅ£ionat dreptul de vot.
"Cei care nu se pot deplasa, dar sunt acasă, la rude, la prieteni fac o cerere prin cineva, se transmite cererea la biroul secÅ£iei de votare cea mai apropiată ÅŸi se deplasează la locuinÅ£a respectivului de regulă două, trei persoane din birou împreună cu pază cu tot ÅŸi omul îÅŸi exercită dreptul de vot", a precizat Dobre. El a declarat că procesul electoral nu este condus de MAI, nici de Guvern, ci de BEC, birourile electorale de circumscripÅ£ie ÅŸi de birourile electorale de secÅ£ii de votare. "Noi avem obligaÅ£ia să asigurăm toate condiÅ£iile tehnice, organizatorice, de pază, tot ce e necesar ca oamenii să-ÅŸi desfăşoare activitatea în mod normal", a adăugat ministrul delegat pentru AdministraÅ£ie.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.