Calcaie crapate – tratamente naturiste la indemana oricui

Calcaie crapate – tratamente naturiste la indemana oricui

0 165
E soare si-i concediu si este atat de bine! Numai picioarele tale nu par a fi la fel de multumite. Din cauza prafului si a temperaturii ridicate, calcaiele sunt uscate si crapate.
Mersul mult pe jos, statul in picioare, incaltamintea descoperita – toate favorizeaza uscarea si craparea pielii de la nivelul calcaielor. In prima faza, este o problema deranjanta doar din punct de vedere estetic. Insa, lasate netratate, crapaturile din piele pot duce la aparitia unor probleme de sanatate.
Calcaiele uscate, indiferent de vreme si de incaltaminte, pot indica o functionare deficitara a glandelor sudoripare. De asemenea, o piele uscata si ingrosata, insotita de pete inchise la culoare poate fi semn al unei leziuni de ordin malign. In acest caz, este important sa te prezinti imediat la medic, pentru investigatii suplimentare. Predispozitia genetica spre calcaie ingrosate, care apare in copilarie ori in adolescenta, poate fi ”imblanzita” cu produse dermatocosmetice, din farmacie, care au in componenta acid salicilic. Ulterior, dupa indepartarea portiunii de piele ingrosate, medicul iti va recomanda o crema care cicatrizeaza.
Incepe prin a-ti inmuia picioarele intr-un lighean cu apa calduta, in care ai amestecat sapun lichid sau sampon.
Dupa ce ti s-a inmuiat pielea de pe calcaie, sterge-ti picioarele si indeparteaza pielea ingrosata cu ajutorul pietrei ponce sau a unei pile speciale. Ar fi mai indicat sa folosesti o perie sau o pila mai putin dura. Insa daca folosesti de multi ani piatra ponce, continua cu ea, deoarece orice alt produs ti se va parea ca nu da rezultate tot atat de bune.
Dupa folosirea pietrei ponce, poti aplica o masca cu scrub, pentru indepartarea in profunzime a celulelor moarte.
Dupa ce te-ai clatit, aplica o crema puternic hidratanta, speciala pentru calcaie, sau una impotriva fisurilor, daca ai calcaie foarte crapate.
,,Prin fisurile formate in calcai intra cu usurinta microbi si fungi, piciorul se suprainfecteaza. Cei mai atenti trebuie sa fie diabeticii si persoanele cu varsta inaintata. Aceste doua categorii, din cauza mediului favorabil si a imposibilitatii de a se apleca si a-si ingriji picoarele, sunt supuse unor leziuni suprainfectate greu de tratat", a spus medicul Anca Zbranca.
Exfolierea – este extrem de importanta si trebuie efectuata de doua ori pe saptamana cu ajutorul unui gel abraziv sau a pietrei ponce. Rolul exfolierii este de a indeparta celulele moarte si de stimula regenerarea pielii. Miscarile prin care efectuati exfolierea nu trebuie sa fie prea agresive pentru a nu rani suprafata pielii. Daca nu sunteti multumite, atunci puteti incerca o combinatie intre sarea de mare si uleiul de migdale in care se adauga si cateva picaturi de zeama de portocale.
Hidratarea – mai ales daca exista crapaturi la nivelul calcaielor. Zilnic trebuie aplicata o crema sau un ulei: unguent de galbenele, ulei de masline, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de migdale.
In cazurile mai grave este recomandata amestecarea vitaminei A cu uleiul sau crema folosita, pentru a regenera pielea din zona respectiva.
Evita pe cat posibil sa mergi desculta prin casa. Cel mai bine e sa ai tot timpul in picioare, ciorapi subtiri de bumbac.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.