Modernizari la Gradina Zoologica Brasov

Modernizari la Gradina Zoologica Brasov

0 212
O mare parte a Gradinii Zoologice se afla in proces de modernizare. Mai exact acolo  au intrat in reabilitare 95.893 mp, iar la finalul lucrarilor, aria functionala a Gradinii Zoologice va fi extinsa de la 4 ha la 10 ha. Amintim faptul ca lucrarile sunt realizate cu in principal cu finantare de la Ministerul Mediului dar si de la bugetul local, valoarea proiectului fiind de 29,82 milioane de lei, termenul de finalizare al lucrarilor fiind stabilit pe 30 noiembrie.
Primarul George Scripcaru a declarat ca, in primul rand, in cazul acestei investitii este vorba despre o schimbare de concept, „pornind de la o simpla gradina zoologica unde poti vedea niste animale, la un spatiu de agrement si instruire. Cred ca Gradina Zoologica Brasov va fi cea mai vizitata gradina zoologica din Romania. Ne-am propus sa atragem foarte multi copii, iar cu dotarile pe care le vom avea, ei vor putea sa petreaca aici chiar si o zi intreaga, impreuna cu parintii sau cu colegii din clasa, sa vada animale salbatice sau cum se ingrijesc animalele domestice, exact ca intr-o gospodarie taraneasca. Ar putea chiar ca profesorii sa sustina aici si unele ore de la scoala sau de la gradinita”.
Conducerea Gradinii Zoologice a prevazut in proiectul reamenajarii acesteia si construirea unei bucatarii furajere, a unui spatiu care va gazdui animale domestice specifice in Tara Barsei, un spital veterinar, un punct de agrement (unde va exista si o cofetarie), alei, podete de observatie, precum si un mic lac. Constructorii au proiectat si au in lucru si un planetariu. Potrivit proiectului, ursii vor avea un spatiu special, extins spre versantul sudic al Muntelui Tampa, iar in apropiere este amenajat tarcul cerbilor si al caprioarelor, precum si cel al mistretilor. De exemplu se doreste ca un punct de atractie sa fie „Casa cu ocol”, o cladire noua, care va fi construita in specificul arhitecturii rurale din zona Rucar-Bran. Casa va daposti animale si pasari domestice (gaini, rate, curci, gaste, prepelite, bibilici, iepuri, nutrii, ovine cornute si porcine). De asemenea, va exista si un spatiu de joaca pentru copii, unde micutii vor putea fi supravegheati permanent si unde pot petrece timpul liber sau isi pot organiza diferite evenimente, inclusiv excursii sau cursuri de botanica, zoologie sau geografie Leii si tigrii vor fi mutati intr-o noua locatie, situata in zona livezii care intra in componenta Gradinii Zoologice. Pentru vulpi, iepuri si jderi au fost extinse tarcurile existente si construite noi cotete. Lupii vor fi vecini cu tigrii si jaguarii, iar maimutele vor intra in casa noua, beneficiind de mult mai mult loc decat inainte. Lacul existent in centrul obiectivului a fost curatat si va fi populat cu specii exotice de pesti. Gradina Zoologica va avea si un corp destinat pasarilor exotice si reptilelor.
 
Sandu Dumitru
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.