Numarul 2 din PSD – Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA

Numarul 2 din PSD – Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA

0 129
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat joi la sediul DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie pentru a i se aduce la cunoÅŸtinţă că a fost pus sub acuzare în dosarul privind posibile fraude la referendumul din 29 iulie.
"Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunoÅŸtinţă niÅŸte învinuiri. În esenţă, principala învinuire este că m-am asociat cu mii ÅŸi zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenţă la vot mai mare de 50 la sută plus unu. În cuvinte mai simple, sunt chemat la DNA pentru că împreună cu milioane de români am venit să votăm la referendum. Vreau să mai transmit un semnal către toÅ£i colegii noÅŸtri să nu se sperie că sunt viu ÅŸi nevătămat ÅŸi vom merge înainte", a declarat Liviu Dragnea, la ieÅŸirea din sediul DNA.
El nu a dorit să precizeze despre ce infracÅ£iuni este vorba, însă a subliniat că nu a dat o declaraÅ£ie în faÅ£a procurorilor, ci a luat la cunoÅŸtinţă despre acuzaÅ£ii ÅŸi va reveni la DNA peste două săptămâni.
Întrebat dacă acest dosar este o răzbunare din partea preÅŸedintelui Traian Băsescu, Liviu Dragnea a răspuns: "Este o certitudine. Nu am făcut nimic greÅŸit. Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele. Åži fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaÅ£ii cu ce se întâmplă".
 
Liviu Dragnea a negat că ar fi făcut presiuni asupra unor preşedinţi de secţii de votare.
Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea este acuzat de săvârÅŸirea unor infracÅ£iuni asimilate infracÅ£iunilor de corupÅ£ie prevăzute de art. 13 din Legea 78/2000 care prevede: "Fapta persoanei care îndeplineÅŸte o funcÅ£ie de conducere într-un partid sau într-o formaÅ£iune politică, într-un sindicat ori într-o asociaÅ£ie fără scop lucrativ sau fundaÅ£ie ÅŸi care foloseÅŸte influenÅ£a ori autoritatea sa în scopul obÅ£inerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseÅŸte cu închisoare de la 1 la 5 ani".
DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie a confirmat la mijlocul lunii august că efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenÅ£a sa în legătură cu organizarea ÅŸi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea preÅŸedintelui Traian Băsescu.
Într-un comunicat de presă, DNA explica însă că nu poate oferi date suplimentare privind stadiul cercetărilor.
Precizările DNA veneau după ce primari din comune de pe raza judeÅ£elor Gorj, MehedinÅ£i, Olt, Teleorman au declarat că sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticorupÅ£ie în legătură cu eventuale fraude de la referendum.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.