Simfonia lebarvurstilor si maneaua urmasilor lui Baudelaire

Simfonia lebarvurstilor si maneaua urmasilor lui Baudelaire

0 157
Ieri, la Comisia Europeana, am privit mut de uimire si admiratie discursurile unor politicieni romani si nu numai care demonstrau isterizati ca doar daca Basescu apare Soarele rasare. Era ceva pe acolo, o tanguiala, o jale, un necaz ca la usa cortului cum rar putem vedea.
Niste reprezentanti ai unor puternice economii si autointitulate democratii ne explicau, cu subiect si predicat, dar fara logica, cum nu se mai aliniaza planetele, mustul nu se mai face si in general, ne ducem dracului cu totii daca democratia basesciana nu este implementata pe meleaguri mioritice in plenitudinea si spledoarea sa mahmura.
In loc sa ascultam o oda adusa votului democratic auzeam o simfonie a lebarvurstilor tradusa dupa ureche si interes din vocalizele de sirena cheala ale Basescului. Un cetatean cu relevanta, unul dintre liderii PPE, bina imbracat, precum un mort viu, germanul Manfred Weber, spunea violent si vituperant ca ,,Un ombudsman independent (Avocatul Poporului – n.a.), un luptator impotriva oricaror incalcari ale drepturilor omului, a fost inlocuit”.
Ombudsmenul amintit era un nimeni care s-a remarcat doar prin faptul ca isi primea leafa pentru somn la timp. Isi aminteste cineva cum naiba il chema pe Avocatul Poporului? ( La aceasta intrebare nu au voie sa raspunda cei care l-au numit ).
Tot acesta, umfland meritele democratiei vopsita razbounic in culorile pedeleului precum nota de plata ce o avem de achitat degeaba catre FMI, ne-a zis ceva de mama noastra cu origini africane – in opinia sa – si integrarea ei sustinand ,, toate aceste evenimente, sa stiti ca nu ma refer la o republica bananiera de undeva dintr-un loc indepartat al mapamondului, ci despre un stat membru al UE, despre Romania”. Am citat exact.
Bananieri, bananieri, dar cu petrol si aur in subsol. Si cu o marioneta marinata in wiskey uitata de SUA prin debaralele Cotrocenilor.  
Tot in plenul Comisiei Europene au vorbit doua doamne de mare calitate sovietica, care intai dau verdictul si dupa aceea analizeaza situatia. Madam Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene si justitiara ceapeurilor ceusiste, Monica Macovei. Aceasta din urma, in loc sa croseteze niste sosete pentru nepoti, a afirmat, nici mai mult, nici mai putin, ca din cele 500 de dosare in care se verifica de catre procurori referendumul, exista unul in care s-au descoperit 1,5 milioane de voturi fraudate! Eu zic ca are dreptate. Partial.
Pentru ca nu eru 1,5 milioane ci 150 de milioane dintre voturile exprimate de romani au fost fraudate. Sursa pot fie eu si cred ca maine o sa ma citeze ,,Evenimentul Zilei”, iar Cristoiu si Turcescu vor demonstra de fapt adevarul, ca au fost 234,175,286,4 de voturi fraudate. Virgula ramane de pe vremea cand si tribunelul Vadim era fraudat. Plus ca si o oaie de la turma lui Becali si-a pierdut abonamentul la sala de fitness de la Clubul Steua. Io zic sa se ia in considerare. Sa intervina Barosso de la tribuna celor de la CFR pentru drepturile minoritatilor, indiferent de originea zoologica.
Cealalta luptatoare pe protmenul democratiei romanesti, Vivane Reding, m-a facut sa regret ca nu a fost contemporana comisarilor sovietici. Sfaraia de nervi precum micul pe gratarul drepturilor omului pedelist. Cucoana este dovada vie a faptului ca unii intai cuvanta si dupa aceea gandesc.
Totodata, mai merita amintit ca ministrul de Interne francez Manuel Valls a facut o declaratie care aprinde spiritele privind imigratia si discriminarea: „Franta nu poate primi toata mizeria din lume si din Europa". Totodata maneau politica amintita denumita pe numele ei de fata chinuita pe budoarul democratiei, Valls, a comis si o contradictie logica demna de gajaielile lui Guta si Minune. Mai exact a spus ca ,,mizeria Europei” este discriminata la ea acasa. Cu alte cuvinte, daca un minoritar – chiar nu ma intereseaza etnia – fura in Frata este o ,,mizerie” umana. Daca fura in Romania este discriminat. Corect!
Ce dracu mai poti sa furi in autobuz in ziua de azi? Ca astia nu fura cu stampila si pila din banul public. Oricum, personal as cotiza pentru o statuie ce sa fie pusa in centrul Brasovului pentru acest epigon a lui Baudelaire.
Pentru ca si pasarile calatoare dar si ciorile neaose au dreptul la o toaleta ecologica din banii comunitatii.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.