Autostrada Comarnic – Brasov, blocata din nou de contestarea licitatiilor

Autostrada Comarnic – Brasov, blocata din nou de contestarea licitatiilor

0 187
Autostrazile din Romania se lasa mult asteptate, iar motivele pentru care inceperea lucrarilor este intarziata sunt nenumarate, fie ele de ordin obiectiv sau subiectiv.
Proiectele sunt importante, banii sunt multi, asa ca doritorii sunt si mai multi. Din aceste motive, orice licitatie castigata mai are de asteptat saptamani si poate chiar luni bune pana cand contractul este acordat, din cauza contestatiilor care se depun ulterior.
Pentru Autostrada noastra Comarnic – Brasov se cauta un Consultant, insa decizia finala nu a fost luata deoarece se depun, bineintele, contestatii privind atribuirea contractului prin licitatie.
Casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a depus din nou o contestatie fata de modul de atribuire a acestui contract de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Licitatia a mai fost suspendata in luna mai, pentru probleme privind documentatia de atribuire.
"Am depus aceasta a doua contestatie pentru ca, pe de o parte, am considerat ca unele din cerintele autoritatii sunt in afara cadrului legislativ aplicabil procedurii si a proiectului propus si, pe de alta parte, deoarece autoritatea contractanta nu a modificat caietul de sarcini in conformitate cu deciziile anterioare ale CNSC. Odata ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va opera modificarile corespunzatoare reglementarilor in vigoare, vom participa la licitatie", a declarat intr-un comunicat avocatul asociat Mihai Marian, coordonatorul ariei de practica "Infrastructura", din cadrul Bostina si Asociatii.
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis cererea casei de avocatura de a suspenda procedura de atribuire, in stadiul in care se afla, pana la solutionarea pe fond a cauzei.
Consultantul va actualiza studiul de fezabilitate, va elabora analizele necesare, precum si documentatia de atribuire a contractului de concesiune si va recomanda structura financiara care va atrage oferte competitive din sectorul privat.
Totodata, castigatorul licitatiei va asigura asistenta tehnica, juridica si financiara in pregatirea, lansarea si atribuirea contractului de concesiune, precum si asistarea in etapa de inchidere financiara, si va intocmi documentatia aferenta contractului dintre sectorul privat si autoritatea contractanta.
Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014.
Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.