Ceai de macese – o licoare de padure care face minuni

Ceai de macese – o licoare de padure care face minuni

0 241
Macesele sunt adevarate bijuterii de padure care aduc multe beneficii organismului. Ceaiul de macese are efect diuretic si stimuleaza secretia biliara, ajutand la tratarea unor afectiuni ale ficatului. Previne oboseala cronica, anemia si oboseala provocata de efortul fizic prelungit.
Efectele benefice ale macesului sunt cunoscute inca din antichitate. Macesul mai este denumit in unele regiuni trandafir salbatic sau rug. Se stie foarte bine ca fructele sale, care se coc la inceputul toamnei, sunt extrem de bogate in vitamina C, dar si in alte tipuri de vitamine cum sunt vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina P, vitamina K si acid nicotinic.
Infuzia se mai foloseste la tratarea artritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, deoarece mentine elasticitatea si permeabilitatea vaselor capilare.
Siropul de macese se prepara din pulbere de pulpa de macese, fara samburi, peste care se pune apa clocotita, dar si zahar brun si se amesteca bine la foc foarte mic. Il puteti bea in loc de suc sau dimineata, la micul dejun.
Decoctul de macese este foarte eficient impotriva formarii calculilor renali. Se mai foloseste si la tratarea rinitelor, a colitei cronice si a hipertensiunii arteriale, precum si pentru dezintoxicarea alcoolicilor. Dupa racire, se strecoara, se indulceste si se bea de-a lungul zilei.
Acesta imbunatateste pofta de mancare, favorizeaza dezvoltarea normala a sistemului nervos, previne bolile infectioase si complicatiile acestora, fiind recomandat in debilitate si anemie la copii.
Pe langa continutul bogat in vitamina, fructele de maces sunt bogate in zaharuri, acid citric, pectine, tanin. Pe langa efectele diuretice, ceaiului de maces ii mai sunt atribuite si alte insusiri care duc la ameliorarea si vindecarea unor boli extrem de grave. Astfel, avand un continut ridicat in vitamina P, preparatele din maces reusesc sa mentina buna functionare a vaselor capilare, normalizand circulatia sangelui.Ceaiul de maces este recomandat si in afectiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mari secretia de bila; intareste organismul, fiind un bun vitaminizant.
Principala actiune terapeutica este marirea cantitatii de urina eliminata intr-o zi, fiind un bun diureatic. Aceasta actiune este atribuita in special semintelor. Ceiul de maces nu are reactii adverse si poate fi consumat pe perioade lungi de timp. Unii specialisti sustin faptul ca fructele de maces ar fi recomandate in inflamatiile intestinale, ar combate cu suces piatra la rinichi.
Ceaiul se poate indulci cu miere de albine si se bea pe parcursul unei zile.
Ceaiul de macese sau de trandafir salbatic este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale medicinale. Ceaiul de maces este recomandat si in afectiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mari secretia de bila. Ceaiul de macese constituie o arma in combaterea si prevenirea racelilor tocmai prin continutul sau bogat in vitamina C naturala, care intareste imunitatea organismului, ajutandu-l sa reziste la boli.
In cazul diferitelor preparate din macese vom folosi vase de inox si lingurite de lemn, care nu descompun vitamina C. Indulcirea este bine sa fie facuta cu miere de albine, de preferinta poliflora, iar un adaos de scortisoara poate imbunatati gustul de macese neagreat de multa lume. 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.