Avertisment Ioan Rus Рnu cred ̨n victorii asigurate!

Avertisment Ioan Rus Рnu cred ̨n victorii asigurate!

0 372
Estimările arată că USL va câÈ™tiga alegerile, dar până pe 9 decembrie mai este mult È™i multe se pot întâmpla, atenÈ›ionează liderul PSD Ioan Rus într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle.
"Până în acest moment, estimările arată că USL câÅŸtigă aceste alegeri. Dinamica este însă extrem de mare. Un sondaj care dă astăzi 55% USL ÅŸi 20% adversarilor nu garantează câÅŸtigul peste 60 de zile", a avertizat Ioan Rus.
Acesta a spus că până în 9 decembrie este mult È™i procentele se pot schimba. "Este destul de fluidă atmosfera în acest moment ÅŸi numărul votanÅ£ilor care nu au decis sută la sută într-o parte sau alta este în continuare destul de mare".
"Nu cred în victorii asigurate, mai ales că va urma un meci important în campanie. Eu cred că dacă USL vrea să câÅŸtige va trebui, pe ceea ce a făcut bun în această perioadă de guvern provizoriu, să explice cât mai mult. Åži să explice neîncetat ÅŸi ce intenÅ£ii bune are în continuare. Victorii asigurate sau victorii înainte de final nu există. În politică, mai des ca ÅŸi în fotbal, se poate pierde chiar ÅŸi când adversarii sunt slabi, iÅ£i poÅ£i da autogoluri spectaculoase".
Rus spune însă că nu este previzibilă o mare coaliÈ›ie în acest moment, deÈ™i "poate să existe ÅŸi o situaÅ£ie care să impună ÅŸi o largă coaliÅ£ie, aÅŸa să iasă votul să te oblige să te gândeÅŸti la acest lucru". Acesta a dat exemplul Germaniei, unde SPD ÅŸi CDU au găsit o cale de colaborare. Este însă mai sceptic cu privire la România.
"Åži în acest moment se manifestă aceiaÅŸi ostilitate de ambele părÅ£i (ca în perioada referendumului de suspendare – n.r.).
Ca atare, îmi vine greu să accept că o mare coaliÅ£ie va rezolva situaÅ£ia. Pentru o mare coaliÅ£ie sunt necesari oameni care să accepte acest lucru, iar în acest moment, de la preÅŸedinte la premier, incluzând ÅŸi alÅ£i lideri politici, nu văd această atitudine", a comentat el.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.