LIDERUL PARTIDEI ROMILOR ISI TRAGE PUSCARIE PRIVATA?

LIDERUL PARTIDEI ROMILOR ISI TRAGE PUSCARIE PRIVATA?

0 325
DeputaÅ£ul tiganilor, Mădălin Voicu ÅŸi liderul Partidei Romilor – ProEuropa, Nicolae Păun au avut o idee strasnica: un Proiect de lege pentru gratierea infractorilor cu pedepse sub 6 ani !
Daca ne gandim la viitoarele alegeri parlamentare, un asemenea Proiect, o asemenea binefacere legislativa, este o "lovitura" de imagine …traznet pentru o anumita categorie de alegatori. Caci cine sunt "clientii" inclusi in aceasta "marja" de pedeapsa?
In primul rand… "gainarii", cei care apar pe la televizor, insototi de o intreaga shatra ce-si smulge parul din cap cand vin "mascatii" sa-i ridice de prin cartierele "emergente''. Cei doi deputati minoritari carora le-au zbarnait mintea cu aceasta idee, s-au gandit bine ca fiecare inculpat are acasa o familie…numeroasa, ce trebuie "cointeresata" la votul din decembrie. Si sunt … 'jde mii !!
Cei doi au vizitat saptamana trecuta penitenciarul Rahova din Capitală, iar, ulterior ÅŸi puÅŸcăria Jilava. Iar daca tot au ajuns pe-acolo, s-au dus de l-au vizitat È™i pe fostul premier Adrian Năstase, cu care s-au întreÅ£inut câteva minute.
“Fostul premier e bine. CiteÅŸte mult, are psihicul foarte bun. UrmăreÅŸte cu interes enorm scena politică românească ÅŸi internaÅ£ională. AÅŸteaptă să vină ziua eliberării, pentru a redeveni activ în viaÅ£a publică”, ne-au spus Madalin si Păun. Asta-i bine!
Ce nu-i bine porneste de la presupunerea ca inițiatorii Proiectului de lege favorizeaza un anumit contingent electoral
Adevarat,nu vor putea fi graÅ£iaÅ£i, condamnatii pentru infracÅ£iuni de vătămare corporală, viol, pedofilie, infracÅ£iuni economice grave, trădare de Å£ară sau alte fapte deosebit de grave. In plus, politicienii îÈ™i argumentează demersul legislativ, susÈ›inând că puÅŸcăriile sunt supra-aglomerate, deÅ£inuÅ£ii nu au condiÅ£ii optime de trai (i-auzi!), iar unii “găinari” pot fi reeducaÈ›i în libertate, nefiind nevoie de izolarea lor.
Numai ca Nicolae Paun bate mai departe, soptindu-i cineva ca e o mare "sfiriala" financiara sa-ti "tragi" o puscarie privata: " În urma vizitei am ajuns la concluzia că se impun regândirea sistemului de executare a pedepselor, este necesar un parteneriat public privat, pentru a construi penitenciare private”, ne-a declarat deputatul Nicolae Păun.
Asa o fi? Nici nu-i rau…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.