Franţuzoaicele işi scot protezele mamare!!

Franţuzoaicele işi scot protezele mamare!!

0 298
În FranÅ£a, peste 13.500 de femei ÅŸi-au retras protezele mamare de tip PIP, conform ultimului bilanÅ£ realizat până în luna septembrie de AgenÅ£ia franceză de securitate a produselor de sănătate (ANSM), care s-a referit la 'rupturi' în cazul a 3.188 dintre aceste proteze, informează AFP.
Conform datelor transmise de agenÅ£ie, 13.504 femei au apelat la intervenÅ£ii chirurgicale pentru îndepărtarea implanturilor, dintre care 9.426 cu titlu preventiv. Cu toate acestea, protezele au fost găsite intacte în cazul a 7.423 de femei, adică 79% dintre femeile care ÅŸi-au scos implanturile cu titlu preventiv, a precizat agenÅ£ia.
Numărul celor care au apelat la proteze mamare PIP este în jur de 30.000 în FranÅ£a ÅŸi câteva zeci de mii în străinătate, în Europa, America de Sud ÅŸi Asia.
Îndepărtarea preventivă a acestor implanturi a început în martie 2010, însă a cunoscut o creÅŸtere din luna ianuarie, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a propune scoaterea lor chiar ÅŸi fără semne clinice de deteriorare a implantului.
AgenÅ£ia a înregistrat în total 56 de cazuri de adenocarcinoame mamare (cancere) în rândul femeilor cu proteze PIP.
Scandalul PIP a izbucnit la sfârÅŸitul lunii martie 2010, odată cu retragerea de pe piaÅ£a franceză a acestor proteze ÅŸi lichidarea societăţii producătoare, care a folosit ilegal, de la sfârÅŸitul anilor 2000, un gel de silicon industrial în locul unui gel medical omologat.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.