Poluare in limite la Brasov

Poluare in limite la Brasov

0 376
In ciuda aglomeratiei din intersectiile brasovene la anumite ore, nivelul poluarii din oras nu depaseste limitele. O dovedesc evidentele Agentia pentru Protectia Mediului, care masoara constant concentratia substantelor nocive din aer. Aceeasi agentie a eliberat  anul acesta peste 3000 de autorizatii, acorduri si avize de mediu.
Agentia pentru Protectia Mediului Brasov si Comisariatul Garzii de Mediu si-au prezentat rapoartele de activitate pe primele 10 luni ale acestui an la colegiul prefectural de miercuri.
In gestiunea Agentiei pentru protectia Mediului se afla 5 statii automate de monitorizare a calitatii aerului : pe strada Castanilor, in comuna Sanpetru, pe Calea Bucuresti si Bulevardul Garii din Brasov.
Periodic, insa, compartimentul de laborator analizeaza calitatea aerului, a precipitatiilor, a radioactivitatii factorilor de mediu sau zgomotului ambiental.
Potrivit lui Ciprian Bancila, directorul APM Brasov, au existat si depasiri sporadice ale valorilor care masoara poluarea, dar nu in masura sa ingrijoreze autoritatile.
Apm Brasov are in administrare 4 arii naturale din care 3 monumente ale naturii Stanca Bazaltica de la Rupea, Locul Fosilifer de la Ormenis si Pestera barlogul Ursului , o rezervatie naturala si trei Situri Natura 2000.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.