AMB continua prezentarea junilor in scoli

AMB continua prezentarea junilor in scoli

0 346
Elevii Colegiilor Unirea si Maria baiulescu i-au intalnit pe junii din Schei si au aflat detalii despre obiceiurile si traditiile lor. Evenimentul continua seria manifestarilor organizate de Agentia metropolitana de Dezvoltare Durabila Brasov dedicata proiectului Obiceiurile de peste an ale Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi.
Evenimentul a fost gazduit joi de mansarda Casei Baiulescu, unde junii din Schei si Brasovechi au venit la intalnirea cu elevii Colegiului National Unirea si ai Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.
Istoricul Alexandru Stanescu a fost prezentatorul costumelor imbracate de juni la evenimentele de peste an, care stralucesc la toate manifestarile de celebrare ale traditiilor brasovene.
Stropitul, Aruncatul in tol, Hora de la Sargu, Urcatul pe coasta si Zvonul de primavara dat de faimoasa surla a junilor au fost momente pe care cele doua colegii le-au descoperit, aduse de AMB in mansarda Casei Baiulescu.
Scheiul si Brasovul vechi ascund comori de traditii, pe care Agentia Metropolitana incearca sa le sadeasca in memoria comunitatii tinere brasovene:
Junii spera ca intalnirile pe care le au cu elevii brasoveni sa-i convinga pe acestia din urma sa ii inlocuiasca in celebrarea traditiilor:
Agentia Metropolitana Brasov va continua sa se intalneasca cu elevii brasoveni pentru a le dezvalui tezaurul Scheiului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.