In sfarsit, CNAS ajunge pe mana DNA ÅŸi ANI

In sfarsit, CNAS ajunge pe mana DNA ÅŸi ANI

0 338
Corpul de Control al Primului-ministru va sesiza DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie în privinÅ£a unor posibile fapte de natură penală care au fost constatate în cadrul unei acÅ£iuni de verificare privind activitatea Casei NaÅ£ionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).  
Potrivit unui comunicat al Guvernului difuzat duminică, din cauza modului defectuos în care reprezentanÅ£ii CNAS ÅŸi ai Ministerului Sănătăţii ÅŸi-au exercitat atribuÅ£iile de serviciu privind realizarea unei evidenÅ£e a plătitorilor contribuÅ£iei trimestriale, nu au fost încasate venituri în sumă totală de 189.763.842 lei, reprezentând contribuÅ£ii trimestriale aferente perioadei trimestrul IV 2009- trimestrul III 2010. Suma constituie pagubă la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.  
De asemenea, Corpul de Control va sesiza AgenÅ£ia NaÅ£ională de Integritate în cazul lui Molnar Geza care, conform comunicatului, în perioada 25.03.2011-31.03.2012, a fost atât membru în Consiliul de AdministraÅ£ie al CNAS cât ÅŸi în Consiliul de AdministraÅ£ie al SC Antibiotice SA IaÅŸi, în acest fel fiind ''încălcată norma imperativă din art. 310, alin. 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ce interzice membrilor CA al CNAS să deÅ£ină funcÅ£ii în cadrul societăţilor comerciale cu profil farmaceutic''.
Perioada supusă controlului a fost 1 ianuarie 2009-31 martie 2012, respectiv până la 30 septembrie 2012 pentru verificările efectuate cu privire la gestionarea contribuÅ£iei datorate de deÅ£inătorii autorizaÅ£iilor de punere pe piaţă a medicamentelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.