PROGNOZA METEO Vezi cum va fi vremea până la sfârşitul anului

PROGNOZA METEO
Vezi cum va fi vremea până la sfârşitul anului

0 1050
PROGNOZA METEO. Vezi cum va fi vremea până la sfârÅŸitul anului
Centrul European de Prognoză pe Durată Medie a dat publicităţii estimările meteo pentru România pentru lunile noiembrie, decembrie ÅŸi ianuarie. Temperaturi hibernale normale, dar precipitaÈ›ii peste medie
 
Noiembrie (ultima jumatate)
Pentru luna noiembrie sunt prognozate temperaturi în limite apropiate de normele climatologice ale regiunilor. TotuÅŸi, în nordul ÅŸi nord-estul ţării, temperaturile vor coborî sub mediile normale. Temperatura medie normală, pentru noiembrie, stabilită pe baza mediilor multianuale, este de 4,2 grade.
În ceea ce priveÅŸte precipitaÅ£iile pentru noiembrie, acestea se vor situa peste limitele normale pentru majoritatea regiunilor, cu excepÅ£ia sudului ÅŸi sud-estului ţării, unde vor fi în limitele normale.
 
Decembrie
În decembrie, regimul termic va fi cel normal pentru majoritatea regiunilor ţării, cu excepÅ£ia sudului ÅŸi sud-estului ţării, unde pot fi peste media regiunii. Temperatura medie multianuală pentru decembrie este de -0,6 grade.
PrecipitaÅ£iile vor fi peste media climatologică. Doar în sud-est ÅŸi local în vest, precipitaÅ£iile vor fi cele normale pentru decembrie.
 
De notat că estimările Centrului European de Prognoză au un grad de realizare de 60%, iar fenomenele extreme, cu durată scurtă de manifestare, nu pot fi prognozate cu acest program.
 
Culturile de grâu pentru anul viitor sunt salvate de precipitaÅ£iile din octombrie
Culturile de grâu însămânÅ£ate pentru anul viitor sunt salvate datorită precipitaÅ£iilor căzute în ultima perioadă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ion Sandu, directorul general al AdministraÅ£iei NaÅ£ionale de Meteorologie /ANM/.
 
"Fenomenul de secetă din România a fost atât de dur din iunie până în octombrie, încât dacă, până în octombrie, nu ar fi plouat atunci recolta de toamnă ar fi putut fi compromisă. Culturile de grâu însămânÅ£ate pentru anul viitor sunt, după părerea mea, salvate. Întotdeauna, prognozele pe termen lung, estimări cu trei-patru luni înainte, au o probabilitate de realizare de 60%. Ceea ce anunÅ£am, în urmă cu trei luni, ÅŸi anume că va ploua în octombrie, s-a realizat din fericire ÅŸi este esenÅ£ial acest lucru pentru agricultură", a afirmat Sandu.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.