La Base si brichetele au calibru

La Base si brichetele au calibru

0 355
Hait! Prezidentele a anuntat ca vrea sa iasa din mutenie si se pregateste sa ne agraiasca din nou. O fi bine? O fi nasol? Sa ne temem de sarjele verbale ale lui Traian Basescu, pe care nu le-am mai audiat de ceva vreme si de care am crezut chiar in campania de suspendare ca am scapat definitiv?
Trebuie insa ca supapa de cuvinte a domnului presedinte sta sa refuleze si intaiul om al patriei n-a dorit ca evenimentul sa se consume in anonimat.
Daca nu s-ar fi intrerupt din discursuri de la reinstalare incoace, n-ar mai fi fost nevoie sa-si introduca interventiile cu preambuluri de genul asta. Iar noi n-am fi sesizat ca hahaiturile i s-au oprit undeva in gatlej, curmate de vreun palid regret ca ni s-a adresat asa de cand este chirias la Cotroceni.
Asa, insa, am remarcat ca Traian Basescu are din nou mancarimi de limba si nu se mai poate abtine. Dupa cum am remarcat si ditai glontele de mitraliera care s-a itit pe biroul prezidential in vreme ce camera de filmat reproducea mesajul lui Basescu.
Cu alte cuvinte, presedintele nu mai asteapta alegerile ca sa gajaie ranjind: Un fleac, i-am ciuruit! ci le promite prelectoral victimelor ca le va mitralia, asortand la asta un zambet ingenuu si celebra privire sasie imposibil de fixat.
Consilierii de la Cotroceni au si sarit sa atenueze impactul belicosului accesoriu: Sebastian Lazaro a explicat ca glontele este de fapt o bricheta. Sa-l fi linistit oare si pe Victor Ponta, care se intalneste astazi cu Traian Basescu pe tema bugetului, dupa ce presedintele a anuntat ca vrea sa se consulte cu Guvernul?
Analistii vor studia intensa daca Ponta a acceptat sa se duca singur la Cotroceni inainte sau dupa ce aflat ca glontele de pe teava lui Base este de fapt un amnar. Poate ca s-a grabit, totusi. Daca nu-i trebuie vesta de protectie, nimic nu-l scuteste sa-si dea foc la valiza. Valiza cu draftul bugetului, desigur, dar care, pe terenul lui Basescu, aduce al naibii de mult cu cazul valiza de pe stadion. Unde o simpla bricheta iti poate sparge capul.
Arbitrii stiu de ce.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.