Platit de Basescu sa ne …injure! Patapievici despre tara, cultura … si...

Platit de Basescu sa ne …injure!
Patapievici despre tara, cultura … si istoria romanilor!

0 315
 
Acest individ a fost numit de Basescu si Boc sa conduca o institutie foarte importanta a statului roman, Institutul Cultural Roman. De ce oare unui asemenea monstru moral i s-a dat o functie atat de importanta, pentru ca are origini khazare (conform wikipedia)?
Ce cred instititutiile statului abilitate sa vegheze asupra sigurantei nationale ca simt romanii de rand cand in functii inalte sunt numite persoane de o probitate morala indoielnica si chiar tradatori si denigratori de neam?
Astfel de cazuri nu trebuie sa se mai intample si trebuiesc luate masuri serioase si facute public in media cazurile de tradare, denigrare si vanzare de tara!
Nici un parlamentar nu a sesizat la tribuna Parlamentlui atitudinea lui Patatpievici.
Horia Roman Patapievici (născut 18 martie1957 în BucureÈ™ti este un scriitor, fizician, filosof si eseist român contemporan (conform wikipedia).
Din anul 2005 deÈ›ine funcÈ›ia de preÈ™edinte al Institutului Cultural Român. Este fiul lui Denis (Dionosie) Patapievici, ajuns după al doilea război mondial membru al Partidului Comunist Austriac, apoi al Partidului Comunist Român (PMR, la acea dată), director al DirecÈ›iei CirculaÈ›ie Monetară la Banca NaÈ›ională È™i reprezentant al României la CAER (conform wikipedia. org).
 
Iată opiniile ex preÅŸedintelui "Institutului Cultural Român", numit de catre Traian Basescu, despre România ÅŸi români, despre Cultura ÅŸi limba română.  
GEOGRAFIA ROMÂNIEI:
"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)
 
POPULAÅ¢IA ROMÂNIEI*: – "23 de milioane de omuleÅ£i patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag 53) – "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiÅ£i, vezi feÅ£e patibulare, ochi mohorîÅ£i, maxilare încrîncenate, feÅ£e urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag.34) – "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roÅŸu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag. 64)  
 
LIMBA ROMÂNÄ‚: "Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…" (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag.64)
 
ISTORIA ROMÂNILOR: "In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoÅŸească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aÅŸa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, ÅŸi aÅŸa mai departe, la nesfîrÅŸit. Apoi ne-au luat la urină ruÅŸii, care timp de un secol ÅŸi-au încruciÅŸat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beÅ£iile…) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag.63)
 
CULTURA ROMÂNILOR: – "PuturoÅŸenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îÅŸi urmează cursul pînă la erupÅ£ia terÅ£iară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconÅŸient, pînă ce mintea va fi în sfîrÅŸit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag49) – "Cu o educaÅ£ie pur românească nu poÅ£i face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediÅ£ia 1996, pag.56) – "România are o cultură de tip second hand" a enunÅ£at în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)
 
VIITORUL ROMÎNIEI: – "Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană. "(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005) – CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate ÅŸi în Revista "ROST" NR.24 / 2005.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.