Va raspunde cetăţeanul Traian Băsescu la Scrisoarea deschisă a senatorului Valer Marian?

Va raspunde cetăţeanul Traian Băsescu la Scrisoarea deschisă a senatorului Valer Marian?

0 814
 
Scrisoarea deschisă a senatorului Valer Marian, fost procuror, către preÅŸedintele României
 
 
Cetăţene Traian Băsescu,
Având în vedere că în aceste zile sunteÅ£i animat ÅŸi preocupat de dorinÅ£a de a o numi pe pupila Laura CodruÅ£a Kovesi, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, în funcÅ£ia de procuror ÅŸef al DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie, vă transmit, spre dreaptă cumpănire, declaraÅ£ia mea politică „Laura CodruÅ£a Kovesi, procuror general din milă ÅŸi din mită portocalie” (prezentată în ÅŸedinÅ£a de plen a Senatului din 2 mai 2012 ÅŸi reprodusă recent în declaraÅ£ia „Hăi(mă)neala de la CSM”, prezentată în ÅŸedinÅ£a de plen a Senatului din 19 martie 2013), pe care probabil nu aÅ£i reuÅŸit să o citiÅ£i fiind împovărat de problemele naÅ£ionale, continentale ÅŸi planetare:
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, Laura CodruÅ£a Kovesi, a fost numită în funcÅ£ie de preÅŸedintele Traian Băsescu în 2006, la propunerea ministrului justiÅ£iei Monica Macovei. Kovesi a fost promovată în funcÅ£ia de procuror general al României, la vârsta de 33 ani, de la Sibiu, unde activa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu ca procuror ÅŸef al structurii locale a DIICOT. Aceasta a fost propulsată faptic spre înalta funcÅ£ie de procuror generali de către secretarul general al PDL, Vasile Blaga,care era prieten cu tatăl său ÅŸi apoi cu sprijinul preÅŸedintelui PDL, Emil Boc, care a fost coleg de an ÅŸi de grupă cu Kovesi la Facultatea de Drept a Universităţii BabeÅŸ Bolyai din Cluj-Napoca!!. Promovarea lui Kovesi i-a surprins pe colegii săi de facultate ÅŸi de serviciu, întrucât fusese o studentă mediocră, iar ca procuror nu se remarcase în mod deosebit pe plan profesional, la bilanÅ£ul de profil pe anul anterior promovării sale (2005) ocupând doar locul 10 din 16. A surprins ÅŸi mai mult renominalizarea sa în septembrie 2009 de către preÅŸedintele Traian Băsescu în condiÅ£iile în care Consiliul Superior al Magistraturii (instituÅ£ia supremă ÅŸi reprezentativă a magistraÅ£ilor din România) a respins categoric renumirea sa, cu un singur vot pentru…
Este notorie obedienÅ£a procurorului general Kovesi faţă de preÅŸedintele Traian Băsescu, faţă de ex-ministrul de interne Vasile Blaga,i, ÅŸi faţă de ÅŸefii serviciilor secrete, îndeosebi faţă de generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI ( ÅŸi ÅŸeful de facto al principalului serviciu secret din România). ObedienÅ£a a fost mai mult decât vizibilă în cazul Alro, care afecta securitatea energetică naÅ£ională ÅŸi în care au fost vizaÅ£i foÅŸtii consilieri prezidenÅ£iali Theodor Stolojan ÅŸi Elena Udrea, sau în dosarele lui Omar Hayssam privind acte de terorism, afaceri cu armament sau fuga sa din România. FoÅŸtii procurori ÅŸefi adjuncÅ£i ai DIICOT, Ciprian Nastasiu ÅŸi Angela Ciurea, au acuzat-o pe Laura CodruÅ£a Kovesi că le-ar fi solicitat să tergiverseze dosarele privind privatizările strategice. Procurorul general Kovesi este suspectat că l-ar fi delegat pe procurorul Valentin Åželaru, care era omul său de încredere în calitate de consilier personal, să emită soluÅ£ie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul Alro. Kovesi l-a adus pe acest procuror de la Serviciul teritorial BraÅŸov al DNA , la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, l-a numit consilier al procurorului general ÅŸi l-a detaÅŸat la DIICOT o perioadă scurtă de timp pentru a da NUP în cazul Alro faţă de Elena Udrea, Theodor Stolojan, Verestoy Attila ÅŸ.a. Kovesi l-a răsplătit pe Åželaru cu funcÅ£ia de procuror ÅŸef al SecÅ£iei de Urmărire Penală ÅŸi Criminalistică, numindu-l în locul unui alt yesman de-al său, procurorul Marius Iacob, pe care l-a promovat prim-adjunct al său. Procurorul general al României a avut o intervenÅ£ie diversionistă ÅŸi părtinitoare ÅŸi în cazul mitei oferite de fosta ÅŸefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, declarând că procurorii nu s-au referit la un partid politic ÅŸi că afirmaÅ£ia ar aparÅ£ine unuia din inculpaÅ£ii arestaÅ£i în condiÅ£iile în care trimiterea la un partid politic, respectiv la PDL, era consemnată în încheierea de arestare preventivă (atât în concluziile procurorului care a reprezentat DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie cât ÅŸi în considerentele judecătorului care a dispus măsura arestării preventive), iar ulterior a fost confirmată ÅŸi în rechizitoriul emis ÅŸi în sentinÅ£a pronunÅ£ată în cauză.
Procurorul general al României este acuzat de majoritatea subalternilor săi că a promovat în funcÅ£ii doar cercul să restrâns de yesmani, gen Iacob sau Åželaru, iar faţă de ceilalÅ£i are un comportament abuziv, discreÅ£ionar ÅŸi chiar bădăran, fiind reclamată că de multe ori „înjura ca la uÅŸa cortului”. Cel mai mare reproÅŸ care i se aduce lui Kovesi este însă acela că a aservit total Parchetul preÅŸedintelui României ÅŸi serviciilor secrete, îndeosebi Serviciul Român de InformaÅ£ii (SRI), cum n-a fost aservit nici măcar în… regimul totalitar comunist al lui Nicolae CeauÅŸescu. Tot mai mulÅ£i procurori se plâng că Parchetul ÅŸi-a pierdut independenÅ£a ÅŸi a devenit o anexă a SRI, întrucât procurorul general Laura CodruÅ£a Kovesi se supune orbeÅŸte cererilor ÅŸi ordinelor generalului Florian Coldea. Nu în ultimul rând, lui Kovesi i se impută că ar fi favorizat corupÅ£ia ÅŸi contrabanda din vămile româneÅŸti, inclusiv pe marele patron al acestora,, Sorin Blejnar datorită prieteniei sale cu ÅŸeful Autorităţii NaÅ£ionale Vamale (ANV), Viorel Comăniţă În compania unor subalterni, ca de exemplu, ÅŸeful DirecÅ£iei Regionale Vamale Cluj, Călin Vesa, ÅŸi ÅŸeful DirecÅ£iei Vamale JudeÅ£ene Satu Mare, Ioan Sabău, directorul ANV Viorel Comăniţă s-a lăudat cu prietenia ÅŸi protecÅ£ia lui Kovesi, afirmând că sunt originari amândoi din judeÅ£ul Sibiu ÅŸi că s-au intersectat profesional în municipiul Sibiu, unde el a fost avocat, iar ea procuror. Dealtfel, ÅŸi Kovesi ÅŸi Comăniţă au fost promovaÅ£i de la Sibiu la BucureÅŸti, pe filiera politică a PDL,
Procurori din SecÅ£ia Parchetelor Militare o acuză pe Kovesi că l-ar fi favorizat pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, într-un dosar în care acesta a fost cercetat pentru că ar fi provocat un accident de circulaÅ£ie în timp ce conducea în BucureÅŸti un autoturism de serviciu sub influenÅ£a băuturilor alcoolice. Potrivit unor surse din SecÅ£ia Parchetelor Militare, confirmate de surse din SRI, în anul 2008, generalul Coldea ÅŸi-a sărbătorit ziua de naÅŸtere (21 septembrie) împreună cu procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, într-o locaÅ£ie secretă a SRI, după care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Åžtefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulaÅ£ie, respectiv a pierdut controlul volanului, a ieÅŸit de pe carosabil ÅŸi a intrat cu autoturismul în copacii din faÅ£a Clubului Dinamo, avariind grav partea din faţă a autoturismului, inclusiv parbrizul ÅŸi bordul acestuia. CircumstanÅ£ele producerii accidentului indică faptul că generalul Coldea se afla sub influenÅ£a accentuată a băuturilor alcoolice. Vă puteÅ£i închipui ce carnagiu s-ar fi putut întâmpla dacă la ora respectivă s-ar fi desfăşurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost muÅŸamalizat ulterior de SecÅ£ia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, ca urmare a intervenÅ£iei procurorului general al României. În cauză a fost emisă soluÅ£ie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) de către procurorul ÅŸef Ion Vasilache, promovat în această funcÅ£ie de procurorul general Laura CodruÅ£a Kovesi ÅŸi avansat ulterior de preÅŸedintele Traian Băsescu la gradul de general…
AngajaÅ£i din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, SRI ÅŸi SPP susÅ£in că preÅŸedintele Traian Băsescu (alias Zeus) ar fi fidelizat-o ÅŸi manipulat-o pe Laura CodruÅ£a Kovesi (dar ÅŸi pe alte reprezentante ale Parchetului General) prin invitarea ei în mod frecvent la reÅŸedinÅ£a sa de la Palatul Cotroceni ÅŸi prin cuplarea acesteia cu un angajat din Serviciul de ProtecÅ£ie ÅŸi Pază (SPP), care, pe lângă servicii de conducere auto ÅŸi de gardă de corp, îi asigura ÅŸi acompaniament sexual. După mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni, la aproximativ un an de la promovarea sa, procurorul general a divorÅ£at de soÅ£ul său, Eduard Kovesi, care este om de afaceri ÅŸi rămăsese la Sibiu. Conform unor subalterni, după divorÅ£ Laura CodruÅ£a Kovesi a trăit o idilă cu subofiÅ£erul care i-a fost repartizat de SPP pentru a-i fi ÅŸofer ÅŸi bodyguard. Am putea spune că Traian Băsescu a preluat metodele patentate de Stalin în anii ‘50, când agente ale NKVD (predecesorul KGB) erau cuplate ÅŸi se căsătoreau cu activiÅŸti politici sau cu militari români care îÅŸi făceau studiile în Uniunea Sovietică, pentru a-i manipula ÅŸi a-i folosi ca agenÅ£i de spionaj sau de influenţă.
Conform unor informaÅ£ii apărute în cartea fostului procuror ÅŸef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, intitulată „Prădarea României” (la pagina 108), Laura CodruÅ£a Kovesi este ÅŸantajabilă din partea ÅŸefului statului ÅŸi a serviciilor secrete. La numirea sa în funcÅ£ia de procuror general, în octombrie 2006, preÅŸedintele Traian Băsescu a fost informat că soÅ£ul (Eduard Kovesi) ÅŸi tatăl acesteia (Ioan Lascu) se aflau sub urmărirea informativă a SRI. Eduard Kovesi avea dosar de urmărire informativă la SRI Sibiu din 1995, iar din acest dosar rezulta că ar fi furnizat date ÅŸi informaÅ£ii de interes operativ unui ofiÅ£er de informaÅ£ii maghiar, care actualmente este europarlamentar din partea Ungariei!!. Tatăl fostului procuror general al României, Ioan Lascu, a fost timp de 30 de ani procuror ÅŸef al Parchetului local MediaÅŸ. Profitând de această funcÅ£ie, în exercitarea căreia a fost un colaborator apropiat al Securităţii ÅŸi al MiliÅ£iei respectiv al PoliÅ£iei, Ioan Lascu a fost un protector ÅŸi un beneficiar al afacerilor din capitala gazului românesc. Cu origini romanes (din Întorsura Buzăului), acesta avea obiceiul să se laude că a deÅ£inut cea mai îndelungată funcÅ£ie de conducere în procuratura românească . Ioan Lascu s-a pensionat anticipat în primăvara anului 2010, când a organizat o mare petrecere la un restaurant din MediaÅŸ (Binder Bubi), ocazie cu care accesul în zonă a fost blocat întrucât invitaÅ£ii de onoare erau procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, ministrul de interne Vasile Blaga ÅŸi directorul general de atunci al Societăţii NaÅ£ionale Transgaz, Florin Muntean.
Florin Muntean, un prosper ÅŸi controversat om de afaceri, beneficiar al unor afaceri bănoase cu statul (prin Transgaz ÅŸi Romgaz), fost deputat PDL, preÅŸedinte de mai mulÅ£i ani al organizaÅ£iei municipale MediaÅŸ a PDL, este cel mai bun prieten din MediaÅŸ al tatălui procurorului general al României, Ioan Lascu. O dovadă a acestei prietenii este faptul că, în cursul lunii iulie 2010, Sergiu Lascu, fratele lui Laura CodruÅ£a Kovesi, a fost promovat de directorul general Florin Muntean director adjunct la Transgaz!!. Florin Muntean este ÅŸi cel mai bun prieten asumat declarativ de către ex-ministrul de interne Vasile Blaga, cu care a fost coleg de armată ÅŸi de facultate… Florin Muntean ÅŸi Ioan Lascu sunt apropiaÅ£i ÅŸi de milionarul Ilie Carabulea, considerat cel mai bogat om de afaceri din judeÅ£ul Sibiu, cunoscut ca patron (asociat ÅŸi administrator) al holdingului Atlassib ÅŸi al Băncii Carpatica, despre care au apărut relatări în presă că ar fi contribuit cu suma de 1 milion de euro la campania electorală a PDL pentru alegerile prezidenÅ£iale ÅŸi parlamentare din 2004 ÅŸi că în 2009 ar fi sprijinit substanÅ£ial, în Spania, Italia ÅŸi FranÅ£a , campania de realegere a preÅŸedintelui Traian Băsescu.
Numele afaceristului Ilie Carabulea a revenit în atenÅ£ia presei, cu ocazia arestării de către Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, NicuÅŸor Florin Apostu. Acesta a fost arestat în data de 27 octombrie 2010, fiind acuzat de săvârÅŸirea a 12 fapte de corupÅ£ie într-o perioadă de 3 luni (august-octombrie 2010). Alături de prim-procurorul de Sibiu a fost arestat pentru complicitate la faptele sale de corupÅ£ie ÅŸi ofiÅ£erul SRI Tiberiu Narcis Popescu, care racola „clientela” ÅŸi primea „onorariul” pe care-l transmitea lui Apostu. Conform unui articol publicat de ziarul „România Liberă” în data de 10 decembrie 2010, cu titlul „Fabrica de măsluit dosare penale de la Sibiu” (documentat în baza unor informaÅ£ii furnizate de DNA), prim-procurorul Apostu a fost cercetat ulterior pentru 252 de dosare penale măsluite, din care în 196 de dosare „a rezolvat” soluÅ£ii favorabile omului de afaceri Ilie Carabulea. Cert este că NicuÅŸor Florin Apostu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2010, în stare de arest, pentru 130 de infracÅ£iuni, din care ÅŸapte infracÅ£iuni de luare de mită, două infracÅ£iuni de trafic de influenţă, o infracÅ£iune de sustragere de înscrisuri, două infracÅ£iuni de favorizarea infractorului, patru infracÅ£iuni de fals în declaraÅ£ii, 57 de infracÅ£iuni de fals material în înscrisuri oficiale ÅŸi 57 de infracÅ£iuni de uz de fals. Ilie Carabulea a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru dare de mită ÅŸi cumpărare de influenţă. Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii septembrie 2010, prim-procurorul Florin NicuÅŸor Apostu a primit de la omul de afaceri Ilie Carabulea contravaloarea unei reparatii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii în favoarea holdingului Atlassib, lăsându-l să înÅ£eleagă că… are influenţă asupra procurorului general Laura CodruÅ£a Kovesi. Prin rechizitoriu se mai reÅ£ine că, în perioada 2006-2010, prim-procurorul Apostu a folosit în mod exclusiv ÅŸi consecutiv două autoturisme, unul marca Audi A8 ÅŸi unul Volkswagen Passat, achiziÅ£ionate în baza unui contract de leasing financiar încheiat între două societăţi din holdingul Atlassib condus de Ilie Carabulea, SC Atlassib Leasing IFN SA ÅŸi SC Intermedia SRL, care au achitat pentru Apostu TVA aferentă acestora ÅŸi contravaloarea avansului auto, în condiÅ£iile în care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a avut în instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la firmele lui Carabulea, în care Apostu a dat soluÅ£ii de netrimitere în judecată ÅŸi a verificat soluÅ£iile date de procurorii subordonaÅ£i.
Dosarul a fost instrumentat de Serviciul Teritorial Alba Iulia al DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie, dar judecarea acestuia a fost strămutată rapid, probabil pentru a i se pierde urma, la Curtea de Apel ConstanÅ£a, unde a fost înregistrat sub nr. 1628/36/2010. Prin sentinÅ£a penală nr. 27/P/15.04.2011, Curtea de Apel ConstanÅ£a l-a condamnat pe fostul prim-procuror NicuÅŸor Florin Apostu la o pedeapsă de doar 3 ani închisoare, reprezentând minimul prevăzut de lege pentru infracÅ£iunea cea mai gravă (luare de mită), ÅŸi fiind vădit nejustificată raportat la numărul ÅŸi periculozitatea infracÅ£iunilor reÅ£inute (124 de infracÅ£iuni, din care 5 infracÅ£iuni de luare de mită, două infracÅ£iuni de trafic de influenţă, o infracÅ£iune de sustragere de înscrisuri, două infracÅ£iuni de favorizarea infractorului, 57 de infracÅ£iuni de fals material în înscrisuri oficiale ÅŸi 57 infracÅ£iuni de uz de fals), precum ÅŸi la calitatea persoanei condamnate. Este de reÅ£inut că instanÅ£a l-a achitat pe Apostu pentru două infracÅ£iuni de luare de mită ÅŸi că l-a condamnat pentru traficul de influenţă făcut pe lângă procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, pentru ca aceasta să promoveze un recurs în interesul legii pentru holdingul Atlassib, proprietatea lui Carabulea. InstanÅ£a a fost îngăduitoare ÅŸi cu omul de afaceri Ilie Carabulea, pe care l-a achitat pentru infracÅ£iunea de dare de mită ÅŸi l-a condamnat la 2 ani închisoare pentru infracÅ£iunea de cumpărare de influenţă. InculpaÅ£ii au declarat recurs, care a fost judecat de Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie în data de 21.03.2012. PronunÅ£area a fost amânată până pe 25.04.2012, când instanÅ£a supremă l-a condamnat definitiv pe fostul prim-procuror Apostu la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. CoinculpaÅ£ii Popescu ÅŸi Carabulea au fost condamnaÅ£i la doi ani ÅŸi ÅŸase luni, respectiv la un an ÅŸi ÅŸase luni de închisoare cu executare.
Opinia publică trebuie să cunoască însă relaÅ£iile foarte apropiate dintre prim-procurorul Apostu ÅŸi procurorul general Kovesi ÅŸi tatăl acesteia, Ioan Lascu, iar instituÅ£iile statului trebuie să clarifice dacă aceÅŸtia au fost implicaÅ£i în activitatea amplă ÅŸi organizată de traficare a justiÅ£iei realizată de ÅŸeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, care a cuprins sute de infracÅ£iuni într-o perioadă relativ scurtă. O traficare atât de amplă ÅŸi organizată a justiÅ£iei în scopuri pecuniare nu a avut precedent în România ÅŸi trebuie să ne pună pe gânduri, în condiÅ£iile în care, potrivit informaÅ£iilor noastre, prim-procurorul Apostu s-a aflat în relaÅ£ii de prietenie cu tatăl lui Kovesi ÅŸi avea obiceiul să se laude că i-a fost naÅŸ de căsătorie actualului procuror general al României, care i-a fost colegă la Parchetul Sibiu. Este de reÅ£inut ÅŸi că, în calitate de baschetbalist de performanţă la clubul CSU Sibiu, Apostu a susÅ£inut-o pe Kovesi să practice acest sport la acelaÅŸi club, de unde a fost cooptată în echipa naÅ£ională de junioare. Din stenogramele convorbirilor dintre Florin Apostu, Ioan Lascu ÅŸi Ilie Carabulea, aflate în dosarul cauzei, rezultă relaÅ£ia foarte apropiată dintre prim-procurorul de Sibiu ÅŸi procurorul general al României ÅŸi tatăl acestuia, chiar dacă la anumite pasaje apare, destul de suspect, menÅ£iunea „neinteligibil”. Astfel, Apostu ÅŸi Lascu se adresează unul altuia cu „dragă” sau „drăguÅ£ule” ÅŸi se salută cu „Ciao. Pa”. Pasajele mai sugestive din discuÅ£iile purtate de Apostu cu Carabulea sunt următoarele: „M-a sunat ÅŸi tatăl fetei, ÅŸi romanca” (apropo de originea etnică); „A zis fără niciun fel de problemă, să facem un memoriu în atenÅ£ia ei”; „Åži se uită pe el ÅŸi ne dă un răspuns ÅŸi îi dă drumu când vine”; „Mă întâlnesc cu fata noastră joi ÅŸi vineri”; „Da, m-a invitat la Marriot extra. Zic: Tu eÅŸti nebună? Sunt în concediu. Hai că trebuie să vorbim” (sugerând relaÅ£ii foarte apropiate, chiar intime). Procurorii DNA au ataÅŸat la dosar ÅŸi o conversaÅ£ie dintre tatăl lui Kovesi, Ioan Lascu, ÅŸi prim-procurorul Apostu în care cei doi stabileau paÅŸii ce trebuiau urmaÅ£i pentru promovarea unui recurs în interesul legii în favoarea afaceristului Carabulea (preluarea unui memoriu, deplasarea la BucureÅŸti), paÅŸi care au fost urmaÅ£i cu stricteÅ£e. Apostu l-a rugat pe Lascu să o convingă pe fiica sa să primească memoriul Atlassib ÅŸi să accepte o audienţă pentru un recurs în interesul legii, ca să rezolve problema pe care Carabulea o avea cu modul de calcul al diurnelor ÅŸoferilor care plecau în străinătate.
A mai fost ataÅŸată o discuÅ£ie în care Apostu îi comunică lui Carabulea că a discutat atât cu tatăl lui Kovesi cât ÅŸi cu aceasta, care i-au spus să facă un memoriu în atenÅ£ia ei, la care urmează să-i dea răspuns favorabil. Totodată, a fost ataÅŸată o discuÅ£ie purtată după circa o lună, respectiv în data de 7 septembrie 2010, în care Apostu îi solicită lui Carabulea să-i trimită memoriul pentru a-l duce lui Kovesi, cu care urma să se întâlnească la BucureÅŸti. Interesant este că, în data de 25 noiembrie 2010, la circa o lună după arestarea lui Apostu, procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, a declarat la Sibiu că nu a primit niciunul din cele ÅŸapte memorii pe care reprezentanÅ£ii Atlassib susÅ£in că le-ar fi trimis în atenÅ£ia sa. Åži mai interesant este că, cu toate acestea, în data de 17 decembrie 2010, procurorul general al României… a promovat recurs în interesul legii, pe baza a patru memorii ale Atlassib, care a fost însă respins ca inadmisibil de Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie în data de 21 februarie 2011. În mod suspect, procurorii DNA s-au limitat în anchetă la Apostu ÅŸi Carabulea, neextinzând cercetările referitor la implicarea lui Kovesi ÅŸi a tatălui ei ÅŸi nefăcând nicio referire la recursul în interesul legii introdus de procurorul general. NaÅŸte suspiciuni ÅŸi faptul că procurorul general Kovesi a fost în biroul prim-procurorului Apostu cu câteva zile înainte de arestarea acestuia, dar DNA, care instalase tehnică de interceptare în biroul respectiv, nu a depus la dosar înregistrarea cu discuÅ£iile purtate de aceÅŸtia, iar, în cursul judecăţii, când a fost solicitată înregistrarea acestor discuÅ£ii, DNA a depus un CD al cărui conÅ£inut nu a putut fi reprodus. Nu este lipsit de interes ÅŸi faptul că Laura CodruÅ£a Kovesi l-a ajutat pe omul de afaceri Ilie Carabulea când activa la DIICOT Sibiu, anchetând ÅŸi arestând membri ai clanului Circarilor, care solicitau taxe de protecÅ£ie de la ÅŸoferii autocarelor Atlassib care efectuau transporturi de persoane în Spania, Italia, FranÅ£a ÅŸ.a. Acesta a fost un dosar piedestal pentru Kovesi, care a fost invocat drept un mare succes profesional cu ocazia promovării sale în funcÅ£ia de procuror general al României.
În ultimii ani au apărut informaÅ£ii ÅŸi indicii care generează suspiciunea că pentru promovarea Laurei CodruÅ£a Kovesi în funcÅ£ia de procuror general al României a fost oferită o mită substanÅ£ială de anumite cercuri de afaceri din judeÅ£ul Sibiu. Astfel prezintă interes faptul că, în anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul ÅŸi principalul susÅ£inător al lui Kovesi în anul de graÅ£ie 2006, a primit, conform menÅ£iunilor din declaraÅ£ia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectivă) de la doi apropiaÅ£i ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajată la SCGN Romgaz MediaÅŸ, ÅŸi 500.000 RON de la Valer CriÅŸan, prieten ÅŸi asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport MediaÅŸ, la care deÅ£inea funcÅ£ia de director general. Vasile Blaga ÅŸi-a trecut aceste sume în declaraÅ£ia de avere ca împrumuturi fără dobândă ÅŸi cu termen de scadenţă de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presă, Vasile Blaga a refuzat să ofere amănunte legate de identitatea ÅŸi localizarea celor doi generoÅŸi creditori, precizând doar că-i sunt prieteni apropiaÅ£i. Să tot ai asemenea prieteni generoÅŸi, care să-Å£i împrumute bani fără dobândă ÅŸi pe un termen atât de lung (10 ani)! Numai că, la o simplă ÅŸi minimă verificare, Doina Stoia ÅŸi Valer CriÅŸan nu pot face dovada provenienÅ£ei sumelor pe care le-au împrumutat lui Vasile Blaga, având surse de venit ÅŸi averi modeste, în condiÅ£iile în care beneficiau doar de salarii de la societăţile comerciale la care erau angajaÅ£i ÅŸi deÅ£ineau un apartament la bloc (Doina Stoia), respectiv o fostă casă naÅ£ionalizată (Valer CriÅŸan). Astfel că se naÅŸte întrebarea dacă suma de 1.100.000 RON nu a constituit o mită mascată pentru implicarea lui Vasile Blaga în promovarea Laurei CodruÅ£a Kovesi în funcÅ£ia de procuror general al României. La fel, se pune întrebarea dacă suma de 1 milion de euro oferită PDL de Ilie Carabulea n-a reprezentat tot o mită mascată pentru promovarea Laurei CodruÅ£a Kovesi în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, având în vedere că la Sibiu ÅŸi în Parchetul General se discută că numirea acesteia a fost plătită de afaceristul sibian.
Pentru elucidarea acestor aspecte, solicit DNA să se sesizeze ÅŸi să efectueze cercetări sub aspectul infracÅ£iunilor de dare ÅŸi de luare de mită, respectiv de spălare de bani, faţă de preÅŸedintele Senatului, Vasile Blaga, procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, tatăl său Ioan Lascu, ex-directorul Transgaz, Florin Muntean, ÅŸi omul de afaceri Ilie Carabulea. Solicit, de asemenea, redeschiderea dosarului care a avut ca obiect accidentul de circulaÅ£ie produs de generalul Florian Coldea ÅŸi cercetarea procurorului general Kovesi sub aspectul infracÅ£iunii de favorizarea infractorului, pentru soluÅ£ia de neîncepere a urmăririi penale emise în cauza respectivă. Totodată, solicit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să verifice toate acuzele care-i sunt aduse procurorului general al României prin această declaraÅ£ie politică, inclusiv să stabilească motivele pentru care DNA nu a extins cercetările în cazul Apostu ÅŸi asupra procurorului general Kovesi ÅŸi a tatălui său Ioan Lascu, urmând să clarifice ce întâlniri ÅŸi ce discuÅ£ii a avut Kovesi cu Apostu la BucureÅŸti ÅŸi la Sibiu în perioada septembrie – octombrie 2010.
Aceasta este faÅ£a adevărată a procurorului general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, slăvită ÅŸi proslăvită de preÅŸedintele Traian Băsescu, de genitoarea sa Monica Luisa Macovei, de unii reprezentanÅ£i ai societăţii civile ÅŸi de unii reprezentanÅ£i diplomatici ai statelor occidentale la BucureÅŸti, îndeosebi de ambasadorii SUA ÅŸi Marii Britanii. Trista realitate este că Laura CodruÅ£a Kovesi a fost promovată în epoca portocalie, ca ÅŸi alÅ£i ÅŸefi din Parchet (DIICOT, DNA), Curtea ConstituÅ£ională, servicii secrete (SRI, SIE, SPP, STS, DGIPI), ministere (Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale ÅŸi Turismului, Ministerul Transporturilor, Ministerul EducaÅ£iei ÅŸ.a.) ÅŸi agenÅ£ii (ANI, ANAF ÅŸ.a.), în baza principiului nulităţilor controlabile promovat în mod deosebit de preÅŸedintele Băsescu ÅŸi de ex-ministresa Macovei. Potrivit acestui principiu băsesciano-macoveian, în funcÅ£iile cheie din instituÅ£iile statului au fost promovate cu prisosinţă persoane mediocre profesional, obediente ÅŸi ÅŸantajabile, relativ tinere ÅŸi originare din provincie, pentru a putea fi manipulate de promotorii ÅŸi protectorii lor.
În condiÅ£iile în care ÅŸefii Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie ÅŸi Serviciului Român de InformaÅ£ii manifestă supunere (ÅŸi încă oarbă) numai faţă de dumneavoastră, vă solicit să dispuneÅ£i verificarea veridicităţii declaraÅ£iei mele, precum ÅŸi iniÅ£ierea procedurilor de tragere la răspundere disciplinară ÅŸi penală pentru faptele imputate. Subsemnatul am sesizat CSM ÅŸi DNA în data de 2 mai 2012, dar CSM mi-a răspuns în van, iar DNA n-a catadicsit să-mi răspundă până în prezent, deÅŸi au trecut 11 luni de la înaintarea sesizării.Dacă Dvs. ÅŸi instituÅ£iile fundamentale ale statului dovediÅ£i că declaraÅ£ia mea politică este mincinoasă ÅŸi răuvoitoare, vă promit că demisionez din funcÅ£ia de senator al României. Dacă nu-mi dovediÅ£i acest lucru ori nu-mi răspundeÅ£i, atunci am pretenÅ£ia să demisionaÅ£i Dvs. din funcÅ£ia de preÅŸedinte al României. Pentru că sunteÅ£i principalul vinovat pentru promovarea ÅŸi menÅ£inerea în fruntea procurorilor din România a unei (perso)nulităţi juridice, care s-a remarcat nu numai prin totala aservire politică ci ÅŸi prin abuzuri care intră sub incidenÅ£a legii penale.
Profitând de ocazie, pentru a aduce unele clarificări utile ÅŸi esenÅ£iale, vă solicit să-mi răspundeÅ£i la următoarele întrebări:
1. Cine v-a recomandat-o pe Laura CodruÅ£a Kovesi, în 2005, pentru a fi numită procuror general al României: ministrul justiÅ£iei, Monica Macovei, ÅŸi/sau ministrul de interne Vasile Blaga?
2. Ce criterii de performanţă, experienţă, competenţă şi integritate au recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie?
3. De ce aÅ£i renumit-o, în septembrie 2009, în funcÅ£ia de procuror general al României, deÅŸi SecÅ£ia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins renominalizarea sa (cu 5 voturi contra ÅŸi unul pentru)?
4. De ce aÅ£i menÅ£inut-o în funcÅ£ie după ce Serviciul Român de InformaÅ£ii v-a informat că se află sub urmărire operativă atât soÅ£ul său Eduard Kovesi, pentru furnizarea de date ÅŸi informaÅ£ii serviciului secret ungar, cât ÅŸi tatăl său Ioan Lascu, pentru implicare în afaceri cu companiile naÅ£ionale Romgaz ÅŸi Transgaz?
5. Dacă aÅ£i convins-o pe Laura CodruÅ£a Kovesi să divorÅ£eze ÅŸi dacă i-aÅ£i împins în braÅ£e un tânăr ÅŸi falnic subofiÅ£er din SPP, de care s-a amorezat ulterior?
6. Dacă i-aÅ£i solicitat procurorului general Laura CodruÅ£a Kovesi să-i scape pe consilierii prezidenÅ£iali Theodor Stolojan ÅŸi Elena Udrea în dosarul Alro?
7. Dacă i-aÅ£i solicitat procurorului general Laura CodruÅ£a Kovesi să-l scape pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, pentru accidentul de circulaÅ£ie comis în faÅ£a stadionului Dinamo? Pentru ce merite l-aÅ£i avansat ulterior general pe procurorul ÅŸef al SecÅ£iei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, care a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de generalul Coldea?
8. Dacă Laura CodruÅ£a Kovesi l-a ajutat pe preÅŸedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Guvernul Boc, să scape de urmărire penală în dosarul în care a fost învinuit de o fraudă de 7 miliarde lei vechi, în calitate de director al Peco-Petrom Sibiu?
9. Dacă Laura CodruÅ£a Kovesi l-a ajutat pe omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul firmei Atlassib ÅŸi al Băncii Carpatica, cel mai bogat afacerist din Sibiu, în litigiile sale juridice? Cu ce ÅŸi cu cât a contribuit Ilie Carabulea la campaniile electorale ale PDL, respectiv la alegerile prezidenÅ£iale din 2004 ÅŸi 2009 ÅŸi la alegerile locale ÅŸi parlamentare din 2004 ÅŸi 2008?
11. Dacă i-aÅ£i solicitat procurorului general Laura CodruÅ£a Kovesi să întocmească (mai pe ÅŸleau, să fabrice), cu concursul DNA ÅŸi SRI, dosare penale unor adversari ÅŸi lideri politici din fosta opoziÅ£ie (PSD, PNL, PC) ÅŸi chiar unora din fosta coaliÅ£ie de guvernare (PDL, UDMR)?
10. Dacă ÅŸtiÅ£i că, în perioada în care Kovesi era procuror general al României, părinÅ£ii săi au acaparat abuziv (după metoda patentată de genitoarea sa juridică Monica Luisa Macovei) la MediaÅŸ casa unor etnici saÅŸi plecaÅ£i în Germania? În curând o să afle ÅŸi stimata Dvs. prietenă Angela Merkel ÅŸi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (chiar dacă SRI ÅŸi SIE au infiltrat doi agenÅ£i secreÅ£i la grefa CEDO, cu misiunea să determine respingerea ori radierea cauzelor incomode pentru preÅŸedintele Traian Băsescu ÅŸi pentru fosta putere politică din România) cum aÅ£i promovat necinstea ÅŸi hoÅ£ia în fruntea Parchetului din Å£ara noastră.
AÅŸteptăm răspunsuri urgente ÅŸi concludente din partea Dvs. În cazul în care nu veÅ£i răspunde ÅŸi o veÅ£i numi pe Laura CodruÅ£a Kovesi procuror ÅŸef al DNA, apreciem că, în calitate de cetăţeni, suntem în legitimă apărare pentru a organiza o miliÅ£ie (poteră) populară ÅŸi a face dreptate. Până la capăt!
Satu Mare,1.04.2013
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.