BRATARILE DACICIE RECUPERATE,HOTII,BINE MERCI!

BRATARILE DACICIE RECUPERATE,HOTII,BINE MERCI!

0 216
Aflam intamplator din ziarul local "Servus Hunedoara" ca, in fine, Curtea de Apel Alba -Iulia a început cercetarea judecătorească în celebrul dosar „Aurul dacic”. Era in urma cu un deceniu o ancheta de mare impact emotional, pentruca din Sanctuarul Dacic de la Sarmisegetuza, s-a furat, ori s-au revendicat tot ce se putea, inclusiv vestigiile istorice!!Ori tocmai Statul Roman, macar prin C.J. Hunedoara trebuia sa fie pe jar pana vinovatii nu erau definitiv sanctionati conform Legii.
Desi de multi ani paguba a fost recuperata, iar …majoritatea hotilor au fost prinsi, apoi condamnati in prima insanta, dupa trei ani de cand cauza a fost înregistrată pe rol, se tot amana o "judecare" definitiva. In tot acest timp procesul s-a tot amânat de la un termen la altul din diferite motive; ba au lipsit o parte dintre inculpaÅ£i, care se declarau …nevinovati, ba martorii trag de timp, ba lipsesc unii apărători. Ca in dosarul lui Becali, ce s-a judecat 14 ani. Si doar cand s-a suparat capo di tuti capi, s-a dat o sentinta… Si aia cam anapoda, dupa …o viata de om liber!
Dupa atatea amanari, magistraÅ£ii de la Alba au putut demara judecarea dosarului abia acum, la ultimul termen, fiind formulate mai multe cereri de probaÅ£iune. Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al CurÅ£ii de Apel Alba – Iulia, declara ca o parte au fost respinse. Pentru restul… instanÅ£a urmeaza să se pronunÅ£e la următoarea înfăţiÅŸare din acest Dosar, stabilită să aibă loc în data de 12 iunie. DeÅŸi, iniÅ£ial, se vehicula că cele 13 brăţări dacice din aur, sustrase din MunÅ£ii Orăştiei (recuperate până acum de statul român) vor fi prezentate la termenul de ieri, Cosmin Muntean a explicat că artefactele constituie, într-adevăr, probă în Dosar, dar nu au fost aduse în faÅ£a instanÅ£ei, pe motiv că acest lucru nu e relevant. „InstanÅ£a nu a cerut în mod expres ca brăţările să fie aduse. Ele constituie probă în dosar, dar prezentarea lor nu e relevantă (…) Important este că s-a demarat cercetarea judecătorească, care continuă cu administrare de probe în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al CurÅ£ii de Apel Alba Iulia.
Pe de altă parte, ÅŸi la termenul de ieri unul din inculpatii principali, Iulian Ceia a absentat. Acesta nu s-a prezentat până acum deloc la proces, deÅŸi a fost citat în repetate rânduri, în diverse locaÅ£ii, inclusiv în… Insula Capului Verde, situată în largul coastei de est a continentului african. Fără niciun rezultat, Iulian Ceia a primind cea mai mare pedeapsă în acest caz, de 12 ani de detenÅ£ie, pe care a atacat-o, prin apel, împreună cu ceilalÅ£i 10 hunedoreni condamnaÅ£i în acest Dosar de Tribunalul din Deva.
Reamintim că, apelul formulat de hunedorenii acuzaÅ£i de furtul brăţărilor dacice din MunÅ£ii Orăştiei a început la instanÅ£a superioară de la Alba Iulia în mai 2010….
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.