TRILATERALA are un singur contracandidat! Sau DOI…

TRILATERALA are un singur contracandidat! Sau DOI…

0 222
La ora actuala in lume se disting doua mari strategii, doua linii de abordare a viitorului: metoda americana care pastreaza linia ideologica clasica, aceea a controlului si dominatiei armate si noua linie, metoda chineza, care merge pe o cale nonviolenta, pe o cale pasnica, dar incununata de succes.
Deloc ciudat, America plateste un greu tribut lipsei de istorie, de cultura, de civilizatie, de intelepciune. DIN CAUZA IMENSEI SALE PUTERI, America nu a reusit sa invete de la istorie ca popoarele nu pot fi cucerite prin forta, ca nicio cucerire prin forta nu rezista timpului. Chinezii  au invatat insa acest lucru de la indelungata lor istorie… Ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. E ca si cu o femeie… prin forta ai putea sa o posezi, dar nu va fi niciodata a ta… Cu o floare, cu un inel, cu un sirag de sticla colorata o poti avea pe tava fizic, sufleteste, dar- mai mult, o poti pune sa munceasca pentru tine, sa-ti gateasca, sa spele, sa te maseze si sa-ti creasca copiii de buna voie, cu zimbetul pe buze.Sistemul barbar de dominatie a lumii , practicat de americani a dat gres. America a pierdut deja rolul de conducator al lumii…
DACA SECOLUL 20 A FOST AL AMERICII, SECOLUL 21 ESTE AL CHINEI si GERMANIEI. Da, a Germaniei, care au invatat acest adevar din catastrofa a doua dezastre pustiitoare.
Cum sa mai poti conduce lumea, tu America, cum sa-ti impui deciziile in fata Chinei cind guvernul tau datoreaza peste 1.000 miliarde de dolari Chinei ?
Cum sa mai poata manipula SUA voturile in ONU si Consiliul de Securitate si in U.E. , cind toti votantii datoreaza bani Chinei? Cum sa refuzi China cind esti pasuit la plata datoriei? Cum sa refuzi China cind China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vinduta la FMI ? Cum s-a ajuns aici? Prin multa intelepciune, disciplina si forta a Statului, strategia luminata a conducatorilor chinezi de la Deng Xiao Ping incoace. In urma cu 20 ani, China a ales drumul muncii bine planificate, al concurentei controlate si al sacrificiilor individuale. China a acumulat putere pe spatele chinezului de rind care a muncit pina la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificind astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez. China produce de 20 ani ieftin. Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala… Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi in timp ce importurile sint mult mai mici.
De 20 ani China are an de an excedente uriase ale balantei comerciale – exporta mult mai mult decit importa. De 20 ani China stringe, acumuleaza bogatiile lumii.
Ce inseamna excedentul balantei comerciale? Inseamna nimic altceva decit ca bogatia intra in tara ca un fluviu urias.
Ce inseamna deficitul balantei comerciale ? Inseamna ca o tara importa mai mult decit exporta, inseamna ca fluvii de bani se scurg din tara cum ti se scurge apa printre degete.
Sigur ca acest lucru poate fi compensat prin intrari de bani provenite din investitii straine sau repatrieri de numerar de la cei ce muncesc in strainatate, sau credite internationale, dar sa nu ne furam caciula singuri… investitiile straine, aportul de capital strain e de fapt un deficit al balantei comerciale. Investitiile straine inseamna fabrici care creeaza profituri pe termen scurt, bani in produse, care PLEACA DIN TARA LA SFIRSITUL FIECARUI AN. Investitiile straine sint un rau al unei tari – pe moment sint un factor pozitiv: intrari de capital, locuri de munca, etc, dar pe termen mediu si lung inseamna robinete cu debite prin care se scurge avutie, nivel de trai. Acest lucru se intimpla datorita profitului repatriat, de cele mai multe ori nici macar impozitat…
China si Germania au inteles aceste lucruri de mult… Astfel, in aceste tari s-au acumulat de la an la an tot mai multe valori din tarile limitrofe la inceput – si pe masura globalizarii, astazi aceste tari concentreaza bogatia intregii planete.
Un alt factor important al razboiului economic este DEFICITUL BUGETAR. La acest capitol China este din nou campioana mondiala. Daca o tara are deficit bugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decit cistiga. Asta ce inseamna? Ca acel popor traieste mai bine decit ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor. Nu pacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula!Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui sa munceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata plati datoria !!!
Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decit li se cuvenea, dar datoria a ramas, trebuie platita.
Cum o sa o plateasca Basescu cele 20 de miliarde,"imprumutate odata? De vazut… Pina una alta el pleaca, noi sintem "pasuiti". Cine-i pasuieste? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania… De unde au FMI, Banca Mondiala, bani ?
De la tarile care au mai mult decit le trebuie… in mod direct sau indirect, tot de la China si Germania!
In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea? China si Germania, normal ! Cui da China si Germania credite, pe cine pasuieste la plata datoriilor restante? Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asa cum li se cere, la Consiliul de Securitate, la UE si in alte institutii in care "alesii lui Dumnezeu" …sau ai Trilateralei, conduc lumea la ora actuala.
Cui mai da China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiesc ele? Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain, investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane, care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc. Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cit mai putin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intimplare sint chiar China si Germania.
Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina subjugarii.
Alte tari care fac excedente comerciale imense, tari care storc bogatiile planetei, indreptind fluviul de valori spre ele, sint tarile mari exportatoare de petrol.
Aceste tari absorb sume imense de bani din toata lumea – ar fi avut conditii exceptionale de a deveni viitorii stapini ai lumii, dar strategia lor de dezvoltare a fost de cele mai multe ori gresita. Arabii au folosit sumele imense de bani provenite din exportul de hidrocarburi de cele mai multe ori nechibzuit si negindit.
Au investit in echipe de fotbal, autoturisme de lux, in partii de ski in desert, palate, zgarie nori, insule artificiale si alte extravagante lipsite de sens si eficienta.
Daca arabii foloseau banii proveniti din exportul de petrol in scopul dezvoltarii resurselor energetice ale viitorului, astfel incit chiar si atunci cind petrolul se va termina, ei sa ramina regii energiei mondiale (o noua generatie de energie), azi ei ar fi fost stapinii lumii. Daca in loc sa faca insule artificiale, cumparau mine de fier, uraniu, bauxita si cupru in Australia, America de Sud si in Africa, si chiar in …Romania, azi ei ar fi fost stapinii lumii. Dar ei au cheltuit avutiile imense ca o femeie cocheta care cheltuieste pe lux si desantare tot ce-i cade in mina…Au si fost "sprijiniti” sa faca asta… De catre cine? Gici ghicitoarea mea…  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.