Bancherii ÅŸi crimele …capitalismului corporatist

Bancherii ÅŸi crimele
…capitalismului corporatist

0 304
Vă aÅŸteptaÅ£i la protecÅ£ie din partea guvernului sau a preÅŸedinÅ£iei? FiÅ£i serioÅŸi, dragi români! Pentru ei sînteÅ£i doar plătitori de taxe, evidenÅ£e de stors bani, maÅŸini de vot ÅŸi buzunare de întors pe dos. Atît! Cel mai înalt oficial în JustiÅ£ia americană, Procurorul General Eric Holder a afirmat public că bancherii sînt niÅŸte criminali ce nu pot fi închiÅŸi, că băncile jefuiesc întreaga naÅ£iune ÅŸi că ceea ce fac ele este împotriva legii, dar pe de altă parte aceleaÅŸi bănci sînt mai presus de lege, astfel încît Departamentul JustiÅ£iei din America nu va face nimic împotriva lor. La noi, preÅŸedintele Ţării ordonă folosirea forÅ£ei împotriva românilor datornici la bănci.
Citez de pe o hotărîre judecătorească de executare silită, trimisă în redacÅ£ie: „Noi PreÅŸedintele României, dăm împuternicire ÅŸi ordonăm executorilor judecătoreÅŸti să pună în executare titlul executoriu… ÅŸi ordonăm agenÅ£ilor forÅ£ei publice să sprijine îndeplinirea promptă ÅŸi eficientă a tuturor actelor de executare silită". În înÅ£eles mai clar, trimite mascaÅ£ii forÅ£oÅŸi peste românii amărîÅ£i, pe care, tot preÅŸedintele ÅŸi guvernul, i-au lăsat fără locuri de muncă, ca acum să li se ia cu forÅ£a casa ÅŸi patul, aragazul ÅŸi masa de bucătărie, pentru o datorie de cîteva sute sau mii de lei. Islandezii n-au glumit cu bancherii corupÅ£i. N-au cedat în faÅ£a oligarhilor internaÅ£ionali. I-au arestat pe bancheri, iar acum îÅŸi construiesc un stat de drept, unde hoÈ›ia băncilor È™i a corporaÅ£iilor nu-ÅŸi mai găsesc locul.
La noi, criminalitatea băncilor, încurajată ÅŸi susÅ£inută de Putere ÅŸi de Guvernator, a distrus Å¢ara prin regizarea inflaÅ£iei, vînzarea bunurilor de preÅ£ ale naÅ£iunii ÅŸi împrumuturi pe buzunarul sărac al poporului. În numele României clasa politică se împrumută de dimineaţă pînă seara.
Domnule politician, guvernator, preÅŸedinte, domnilor bancheri, recuperatori ÅŸi executori, domnilor MafioÅ£i aÅ£i lăsat Å¢ara fără tălpi la pantofi! Averile voastre trebuie confiscate. Averile voastre umflate cu legile sub braÅ£! N-aveÅ£i niciun interes să urgentaÅ£i reformele în JustiÅ£ie! România are nevoie de Reforme reale în instituÅ£iile statului ÅŸi mai ales în JustiÅ£ie. Nu de improvizaÅ£ii interpretabile în funcÅ£ie de căciula mafioÅ£ilor aciuaÅ£i la Putere. Nu de eludarea legilor! De aici pleacă tot haosul intern! Pentru că România să scape de sub cizma bancherilor-cămătari, toÅ£i cei cu mînă lungă, corupÅ£ii ÅŸi toată adunătura politică trebuie să părăsească Puterea de mînă cu (in)justiÅ£ia, cu bancherii ÅŸi cu nănaÅŸul lor de la benere. Mafia care conduce România are un singur scop: distrugerea României, ca stat naÅ£ional, la toate nivelurile. Sindicatele ce fac? Păi, liderii de sindicat sînt ÅŸi ei vînduÅ£i „diavolilor". SchimbaÅ£i-i! În funcÅ£iile decizionale au ajuns trădătorii născuÅ£i ÅŸi făcuÅ£i, care mint poporul cu zîmbetul de ceapist, devenit peste noapte doctor în ÅŸtiinÅ£e politice ÅŸi adminostrative.
AlungaÅ£i aceste zdrenÅ£e care ne-au vîndut ÅŸi pe noi, ÅŸi Å¢ara. N-au niciun Dumnezeu. Mamon este Zeul lor. Doamne!, ce blestem pe Å¢ara noastră, să aibă parte numai de conducători tonÅ£i, vînzători de neam ÅŸi analfabeÅ£i. În loc să redreseze economia, să facă ceva pentru dezvoltarea Ţării, se grăbesc să vîndă ce-a mai rămas în picioare, iar găurile făcute de ei în visteria Ţării, le completează, încurajînd, prin legi aberante, deposedarea prin forţă a românilor săraci, datori la bănci cu cîÅ£iva lei.
RuÅŸine, domnilor! De la preÅŸedinte la guvernator pînă la ultima căpuşă a Puterii de la BucureÅŸti! Tîlharilor le este permis orice în scop politic. Dacă ne mai ÅŸi destramă Å¢ara, sîntem terminaÅ£i. Crocodilii internaÅ£ionali abia aÅŸteaptă să ne facem praf ÅŸi pulbere. Åži aÅŸa România are cea mai mare sărăcie din U.E..
SpuneÅ£i-mi, vă rog: are românul de toate ÅŸi doar regionalizarea îi mai lipseÅŸte? Are românul de toate ÅŸi trebuie să Å£ină în spinare miile de bancheri prin clauze abuzive, miile de trîntori ÅŸi funcÅ£ionari guvernamentali? Mai rămîne românul cu ceva, dacă astfel de legi antisociale ticluite de bănci, cu dus ÅŸi întors, îl lasă fără casă, fără masă ÅŸi fără orătăniile din curte? Am citit anunÅ£ de vînzare a obiectelor confiscate prin executare silită: „De vînzare: fotoliu, aragaz, televizor, pat, ÅŸifonier, calculator, fier de călcat, centrală electrică, poartă din fier"…
Nu mi-a trecut prin cap niciodată că românilor li se vor pune la cale astfel de nenorociri ÅŸi că în loc să se emită legi cu caracter social, statul vrea, cu prioritate, bone profesioniste. Adică, chiar au întocmit un proiect de lege care obligă dădacele să aibă pregătire profesională. Au de toate românii, aÅŸa că, doar bonele profesioniste le lipseau.
Că să nu zică poporul că nu sînt activi, demnitarii statului se ocupă cu tot felul de matrapazlîcuri, cu maidanezi ÅŸi bone, ÅŸi deloc de starea jalnică în care au adus poporul. Femeiul ăsta contabilizează totul pînă la ultimul cent, dar e orb cu salariile ÅŸi pensiile umilitoare ale românilor, care abia îi mai Å£in în viaţă. Åži de ce, domnilor guvernanÅ£i sunteÅ£i solidari doar în materie de confiscări, executări, taxe, impozite, tăieri, ajustări ÅŸi nu în materie umană, în privinÅ£a securităţii individului?
România este singurul stat din U.E. unde nu există o lege a falimentului personal. Românul nu beneficiază de nicio formă de protecÅ£ie în faÅ£a bancherilor care au abuzat milioane de români. Cine i-a lăsat fără locuri de muncă, aducîndu-i în situaÅ£ia de a nu-ÅŸi mai putea onora ratele, ca acum să li se confiÅŸte pînă ÅŸi poarta de la intrarea casei?
Guvernele democrate. Cine a condus finanÅ£ele spre dezastru? Industria bancară de pe teritoriul Ţării ÅŸi lăcomia paranoică a bancherii-cămătari. Dar legea, fiind făcută pentru poftele lor, nu-i arde la seif. Comisioanele interbancare din România sînt cele mai mari din Europa. Dobînzi extrem de mari, dobînzi frauduloase la dobînzi, comisioane de întîrziere, comisioane la comisioanele de întîrziere sau comisioane la plăţi anticipate! O datorie de 500 de euro a ajuns de 5.000 de euro. Doar 10% din datoria creată artificial reprezintă împrumutul.
Guvernul ÅŸi guvernatorul nu-ÅŸi falimentează acoliÅ£ii sau firmele în cîrdăşie. Ba mai mult, acestora le ÅŸterge datoriile ÅŸi bagă poporul în faliment. DeÅŸi Executivul le-a oferit ca argumente doar presupuneri, deputaÅ£ii au aprobat ÅŸtergerea datoriilor Rompetrol. Åži nu e prima sau ultima mare companie. Lasă că se duc amărîÅ£ii de români, lună de lună, ei cei mai mici ÅŸi loviÅ£i din toate părÅ£ile, ÅŸi se înghesuie la ghiÅŸee să-ÅŸi plătească dările. Chiar dacă rămîn fără bani de utilităţi, hrană sau medicamente. Că altfel, naiba îi ia! Vin executorii ÅŸi le iau perna de sub cap.
Această clasă a împuiat în democraÅ£ie ÅŸi s-a îngrăşat cu trîntori care îÅŸi papă biberonul de la bănci. Bine că se ÅŸterg datoriile companiilor mari! Tot ale lor, ale cumetrilor ÅŸi mătuÅŸilor sînt. Să plătească mulÅ£imea datoriile lor! De ce nu veniÅ£i să ÅŸtergeÅ£i datoriile amărîÅ£ilor pe care i-aÅ£i dat afară ÅŸi le-aÅ£i vîndut întreprinderile, iar acum nu mai au cu ce supravieÅ£ui, dar să mai ÅŸi plătească ratele frauduloase ale băncilor.
Ar trebui construită o fabrică de Å£epe, iar din mulÅ£ime să se ridice un alt Å¢epeÅŸ! În această eră a ticăloÅŸiei, toate partidele politice au preocupări infracÅ£ionale. Atunci, ce soluÅ£ii sau legi cu caracter naÅ£ional să emită acestea? De un sfert de secol, cei din fruntea bucatelor naÅ£ionale, gunoaiele din politică, fură de la stat, fură unii de la alÅ£ii, se iartă unui pe alÅ£ii ÅŸi îÅŸi ÅŸterg datoriile între ei.
Sper că va veni ziua cînd vor răspunde la întrebări în faÅ£a poporului. Prea mic, prea neîncăpător e „Zidul de la TârgoviÅŸte" pentru cît de mulÅ£i la număr sînt trădătorii ÅŸi vînzătorii Ţării!
De ce Angela ÅŸi Barosso nu se cramponează de încălcarea drepturilor constituÅ£ionale ale românilor, care plătesc taxe europene din salarii de lumea a treia? Europenii au între 1.500 ÅŸi 3.000 euro lunar, românii, 200 sau 300 de euro lunar. Din toate aceste pricini avem o economie imaginară, datorii uriaÅŸe cum n-a avut niciodată România, viitorul poporului amanetat, aparatul administraÅ£iei de stat înÅ£esat de trîntori, hoÅ£i ÅŸi reÅ£ele de prostituÅ£ie.
CorupÅ£ia, ÅŸantajul ÅŸi gunoaiele de prestigiu au ajuns endemice, iar benere este condusă de acelaÅŸi om, tot de aproape atîÅ£ia ani cît a condus România preÅŸedintele CeauÅŸescu. Care, oricum, a fost un mare patriot. Dumnezeu să-l ierte! Tot ce a construit Nicolae CeauÅŸescu au vîndut democraÅ£ii, ÅŸi s-au îmbogăţit între ei, la vîrf.
Oare Å£ara noastră nu mai are niciun expert în finanÅ£e, niciun bancher onest ÅŸi patriot? Care să îl înlocuiască pe veÅŸnicul, cu o singură calitate, dobîndită la prima vizită în S.U.A.: posedă un anumit telefon, la care răspunde cu o singură replică: Yes. Naivi sînt cei care cred că el conduce B.N.R. ÅŸi face strategii bancare cu capul din dotare.Strategii antinaÅ£ionale, căci despre asta este vorba în propoziÅ£ie.
Vă amintiÅ£i de perioada hiperinflaÅ£iei? Atunci, benere tipărea bani cu toptanul ÅŸi, cînd a primit telefon de la unchiuleÅ£ul Sam să Å£ină inflaÅ£ia în frîu, a stopat subit maÅŸinia de tipărit. În rest, ambiguitatea strategică (ne ascundem de „spioni", vorba aia), guvernatorul ne ameninţă ca va fi „volatil" – ÅŸi cam asta i se livrează românului rebegit de frigul ignoranÅ£ei de stat. Oricîtă „căldură" ar promite acest „volatil", bancherii îÅŸi fac de cap în cîrdăşie cu recuperatorii ÅŸi executorii, abuzînd mii de români, în baza aberantelor legi, parafate de Puterea care chefuieÅŸte pe malurile DîmboviÅ£ei.
 
Maria Diana Popescu   
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.