OPRIÅ¢I VAPORUL! AM AJUNS ÃŽN COLONIALISM!

OPRIÅ¢I VAPORUL! AM AJUNS ÃŽN COLONIALISM!

0 957
 
Maria Diana Popescu, Agero
 
Gata cu distracÅ£ia! La dreapta! La stânga! Culcat! DrepÅ£i! Stânga-mprejur! înainte, marÅŸ! În faÅ£a noii ÅŸefe F.M.I. pentru România, Frau Schechter, care va deschide rapid ÅŸi exact drumul altor alogeni în Å¢ară, greii sistemului politic, economic ÅŸi financiar-bancar, vor uita de tot cui aparÅ£in ÅŸi i se vor înclina cu neţărmurită dragoste ÅŸi supunere. Stagiile de pregătire politică, masteratele ÅŸi doctoratele achiziÅ£ionate pe galbeni în 23 de ani de capitalism chiaburesc nu le-au alterat deloc viziunea de slugoi ÅŸi nici comportamentul vasalic. Alogenii ÅŸi toate companiile străine se cazează în România pentru mâna de lucru extrem de ieftină. AngajaÅ£ii români sunt trataÅ£i precum sclavii pe plantaÅ£ii. Doar nu vin de dragul României,  ca să-i aducă bani! Aici e raiul lor! PăcătoÅŸii ne exploatează muncitorii, fură statul ÅŸi pleacă miliardari. Cel care lucrează la privat încasează salariul minim pe economie, e umilit ca un sclav ÅŸi dacă încearcă să-ÅŸi ceară drepturile, e trecut pe lista neagră, i se instituie o vină falsă ÅŸi aut.
Nu acelaÅŸi lucru se va întâmpla cu Lagard. Cercetată de Curtea de JustiÅ£ie franceză pentru „complicitate la fals” ÅŸi „complicitate la deturnare de bunuri publice” în dosarul Bernard Tapie, Lagarde vine sprinteioară la BucureÅŸti, ca să ia notiÅ£e cum să furi banii publici fără să fii prins, fără să fii condamnat. Numai un naiv îÅŸi imaginează că F.M.I. e organizaÅ£ie de caritate într-un sistem procopsit din speculă. Înlăuntru colcăie o adunătură ÅŸcolită la cursuri de ÅŸantaj ÅŸi de muls resursele statelor. De acolo s-a extins jungla financiară (mediu propice prădătorilor fără scrupule), acolo se năşesc monÅŸtrii financiari, acolo se hrănesc fioroase grupări mafiote, care fac mai dezesperante sărăcia ÅŸi mizeria popoarelor. Acolo hoÅ£ul are carte de muncă ÅŸi este extraordinar de productiv ÅŸi de bine plătit.
 
„DaÅ£i-mi controlul asupra monedei unei Å£ari ÅŸi nu mă interesează nici cine o conduce, nici ce politică face.” (Rockefeller) GeneraÅ£ii la rând au muncit ca să ridice economia statelor ÅŸi vine un Soros, pariază la bursă pe niÅŸte bani virtuali ÅŸi gata criza. Băncile sunt băgate la înaintare, oficial victime, în secret, călăi. Pentru bănci n-a fost criză deloc.
Cine a îndatorat statele până la falimentare? Noua Dictatură (F.M.I.- B.M.- U.E.) prin ciracii săi, mulÅ£i dintre ei urmăriÅ£i în procese penale de corupÅ£ie, deturnări de fonduri, fals în acte ÅŸi inscripÅ£ii, abuz de încredere, facilitarea infractorului, asociere în grup infracÅ£ional e.t.c..
 AÅŸa se face că suflarea multilateral-corupă a politicului ne-a îmbarcat sub conducerea înÅ£eleptului cârmaci pe vaporul care duce către visul de aur al puterilor lumii: colonialismul. Încă puÅ£in ÅŸi se vor termina rezervele de apă! S-a terminat cărbunele, nu mai avem siguranţă naÅ£ională, nici grâne, nici căldură, nici lumină, nici sănătate, nici învăţământ, nici mâncare, nici liniÅŸte.
Å¢ara va fi rupă în regiuni! OpriÅ£i vaporul, atunci! – spune cârmaciul. Am ajuns în colonialism! Prin proasta delimitare, falimentul regiunilor este previzibil! Nu există niciun studiu care să ateste eficienÅ£a ÅŸi rentabilitatea regionalizării. La mijloc, doar interese oculte. DemocraÅ£ia balcanică virusată a generat slujbaÅŸi de stat foarte slabi, laÅŸi, corupÅ£i, fără viziune, determinare ÅŸi demnitate.
Dacă JustiÅ£ia nu se sesizează să-i ia la bani mărunÅ£i, ar trebui să procedăm precum bulgarii, care i-au Å£intit cu ouă ÅŸi roÅŸii pe deputaÅ£ii lor. Bulgarii au avut cu ce arunca. AstuÅ£ioÅŸii noÅŸtri pot sta liniÅŸtiÅ£i. Românii sunt prea săraci, ouăle ÅŸi roÅŸiile prea scumpe, ca să le strice pe  figurile lor.
Ca ÅŸi cum toate veÅŸtile rele n-ar fi suficiente, încă una caldă: în problema gazelor, U.E. ne aruncă înapoi în braÅ£ele ruÅŸilor. EÅŸecul proiectului Nabucco înseamnă gaze mai scumpe, dictate de Gazprom, pierderea investiÅ£iilor aferente proiectului ÅŸi slăbirea securităţii energetice naÅ£ionale. Un eÅŸec eminamente politic! Ce dovedeÅŸte? Că Rusia îÅŸi menÅ£ine influenÅ£a în zona caspică, uniunea nu prea are multe de spus, iar România e insignifiantă în ecuaÅ£ie.
Å¢arul Putin nu se joacă atunci când e vorba de siguranÅ£a poporului său. în părÅ£ile esenÅ£iale, ruÅŸii încep să renunÅ£e la internet în favoarea maÅŸinilor de scris. Kremlinul a decis să folosească în unele activităţi birocratice maÅŸinile de scris de provenienţă germană, pentru a evita scurgerile de informaÅ£ii, pericol tot mai prezent în era virtuală. Potrivit publicaÅ£iei britanice The Telegraph, care citează o sursă din Serviciul de Pază Federal al Rusiei, se pare că maÅŸinile de scris au fost reintroduse după publicarea mai multor documente de către WikiLeaks, dar ÅŸi după relatările lui Edward Snowden, omul care a dezvăluit reÅ£eaua de spionaj a S.U.A.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.