Calificativ de incredere ridicata pentru Universitatea Transilvania!

Calificativ de incredere ridicata pentru Universitatea Transilvania!

0 240
AgenÈ›ia NaÈ›ionala de Asigurare a CalitaÈ›ii in InvaÈ›amantul Superior din Romania a acordat  instititiei brasovene cel mai inalt grad posibil pentru calitatea personalului didactic, resursele de invatare, carta, standardele si misiunea Universitatii. Acreditarea este indispensabila pentru desfasurarea examenelor de diploma, de licenta sau dizertatie.
Inca din luna iunie, a inceput evaluarea calitativa a Universitatii Transilvania, cand AgenÈ›ia NaÈ›ionala de Asigurare a CalitaÈ›ii in InvaÈ›amantul Superior din Romania a efectuat o vizita preliminara de 3 zile. S-a tinut cont de raportul facut de Universitate, dar si cel efectuat de catre studenti. Din comisie a facut parte si un evaluator de  la o universitate din strainatate. Au fost evaluate 16 programe de licenta care au primit calificativul de incredere ridicata, cel mai inalt grad posibil si alte 103 programe: 67 de master si 16 de doctorat care au obtinut calificativul de incredere ridicata. S-au mai evaluat si activitatile de cercetare stiintifica, calitatea personalului didactic, resursele de invatare, carta Universitatii, standardele, obiectivele sau chiar misiunea Universitatii.
Acest grad de incredere este extrem de important pentru Universitatea Transilvania, confirma Ioan Vasile Abrudan, Rectorul Universitatii Transilvania. Prestigioasa institutie brasoveana se afla la cea de-a 2-a evaluare. Fata de prima a crescut din punct de vedere calitativ.
Calificativul de incredere ridicata este mentinut pe o perioada de 5 ani; in 2018 Universitatea Transilvania va avea parte de o noua evaluare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.