NEISPRAVITII GUVERNELOR

NEISPRAVITII GUVERNELOR

0 250
SpecialiÅŸtii serviciilor inteligente din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o Å£ară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviÅ£i, sau nespecialiÅŸti, decât cu armate de spioni super-performanÅ£i.
De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviÅ£ii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie. Odată plasat în funcÅ£ia-cheie, adversarul din afara graniÅ£elor va surâde satisfăcut. Ä‚sta îÅŸi va distruge Å£ara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaÅ£ie. Ceea ce se întâmplă de fapt ÅŸi acum cu România.
Dacă nu am simÅ£i pe propria piele, ÅŸi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniÅŸtri”. DiferenÅ£a dintre realitatea cotidiană ÅŸi nepriceperea lor devine pe zi ce trece catastrofală. Åži să trecem acum la exemple concrete.
 
1. Actuala coabitare
Actuala coabitare nu este o surpriză pentru cei care cunosc bine biografiile actualilor potentaÅ£i. Nu e nici o mirare că întâlnim în aceeaÅŸi barcă un fost ministru FSN-ist al Transporturilor, Traian Băsescu, lângă un ginere de nomenclaturist, Victor Ponta. Electoratul naiv a văzut în această aglomeraÅ£ie USL-istă salvarea de ultim moment. Salvarea nu va fi niciodată, atât timp cât interesele de clan ÅŸi mafiote transcend naivitatea electoratului amăgit. De un amuzament grotesc este ÅŸi declaraÅ£ia lui Varujan Vosganian că doreÅŸte o remodernizare a industriei româneÅŸti.
Probabil că el se referea la noile mall-uri, care au luat locul vechilor fabrici, pentru că din vechea industrie s-a cam ales praful. Tot astfel, o minciună sfruntată a fost ÅŸi aceea care privea repornirea unei întreprinderi strategice – Oltchim. Crudul adevăr este că Oltchim este falimentară ÅŸi falimentată de băieÅ£ii deÅŸtepÅ£i, care s-au pierdut prin offshore-urile din Oceania . Cu surle ÅŸi trâmbiÅ£e, Victor Ponta, pe când era ÅŸi ministru al JustiÅ£iei ÅŸi prim-ministru, se lăuda că nici un „băiat deÅŸtept” nu va scăpa de rigoarea justiÅ£iei, dându-l ca prim exemplu pe apropiatul lui Băsescu, Adriean Videanu. Nu a trecut mult timp ÅŸi Adriean Videanu contraatacă arătându-l cu degetul pe premier ca făcând parte din lotul extins al „băieÅ£ilor deÅŸtepÅ£i”, buni pentru Jilava sau Poarta Albă. În acest haos declarativ, omul de bun-simÅ£ constantă că se prăbuÅŸeÅŸte totul: autoritatea statului, cursul leu-euro, producÅ£ia de mărfuri, lichidităţile care încep, curios, să dispară.
 
2. Unde sunt banii românilor?!
După renumita tăiere Boc-Băsescu, lumea se aÅŸtepta la o minimă revigorare a nivelului de trai. Din nefericire, coÅŸul zilnic al cetăţeanului scade. În paralel asistăm la măriri exorbitante ale preÅ£ului kilowatului, ale preÅ£ului întreÅ£inerii. Foarte mulÅ£i dintre cetăţenii oraÅŸelor, care nu au fost executaÅ£i silit de către bănci, au trebuit să-ÅŸi schimbe locuinÅ£ele de trei sau două camere, pentru a se muta în condiÅ£ii improprii, salvându-se astfel, pentru o vreme, de întreÅ£inerea galopantă. Mai mult, multe dintre asociaÅ£iile de locatari s-au debranÅŸat de la serviciile publice de întreÅ£inere.
Mă întreb, pe bună dreptate, unde sunt banii lichizi ai românilor? Sumele provenite din tăierea salariilor, pensiilor ÅŸi ajutoarelor sociale unde s-au dus? În ce cont au intrat, ce destinaÅ£ie au avut ÅŸi, mai ales, cine a încasat dobânda uriaşă? În paralel cu această sărăcie galopantă ÅŸi umilitoare, biÅŸniÅ£arii ideologici aserviÅ£i mafiilor inter-partinice cheltuiesc în localuri de lux, plimbându-ÅŸi amantele în limuzine elegante. Iată un paradox pe care l-a observat un jurnalist britanic: interlopii români nu se prea tem nici de poliÅ£ie, nici de justiÅ£ie.
Ei au soluÅ£ia extraordinară: primesc un an sau doi de puÅŸcărie după care tot ce au furat le revine de drept ÅŸi adesea îi auzi spunând: „Am fost băiat deÅŸtept!”. În Marea Britanie ÅŸi SUA, prima grijă a justiÅ£iei este confiscarea averilor ilegal dobândite ÅŸi arestarea infractorului este etapa a doua. La noi, situaÅ£ia este inversă. Nu se urmăreÅŸte confiscarea averii ilegal dobândite, se dă de ochii proÅŸtilor un an sau doi de închisoare iar mafiotul dispare în câteva luni din puÅŸcărie pe motive medicale. Reîntors din puÅŸcărie, devine un demn „investitor”. Deci moralitate nu avem fiindcă legea lustraÅ£iei nu e atât de necesară. Confiscarea averilor nu este trecută în ConstituÅ£ie! Dar pe mulÅ£i patrioÅ£i ridicoli, de-a dreptul semidocÅ£i, îi preocupă regionalizarea României!
 
3. Cum se distruge o ţară !?
AÅŸ fi foarte curios să-mi răspundă ÅŸi mie un demnitar, de la Ponta la Crin Antonescu, ÅŸi să-mi explice astfel cum, printr-o simplă împărÅ£ire geografică a unei ţări, economia se revigorează brusc?! Iar nivelul de trai să ajungă la niveluri astronomice! ExplicaÅ£ia logică a împărÅ£irii pe regiuni este mult mai simpă ÅŸi mai păguboasă. Vechii baroni de partid ÅŸi de stat vor o halcă ÅŸi mai mare din trupul ţării. Cu nici un gând de eficienţă, decât personală! În nici un caz, naÅ£ională!
Al doilea aspect al regionalizării îl reprezintă slăbirea statului naÅ£ional unitar român, deci un atentat important la integralitatea României. Serviciile de informaÅ£ii ÅŸi armata ţării nu au nimic de spus în acest sens? Am fi foarte curioÅŸi să aflăm opiniile unor adevăraÅ£i specialiÅŸti, ÅŸi nu ale unor funcÅ£ionari burtoÅŸi, încasând salarii ameÅ£itoare, în comparaÅ£ie cu un medic sau un profesor univerisiar.
Nici contextul politic internaÅ£ional nu este favorabil României acum. PriviÅ£i atenÅ£i ce se întâmplă azi în Grecia ÅŸi Spania, unde numărul sinuciderilor ÅŸi omuciderile au crescut spectaculos din cauza sărăciei ÅŸi a ÅŸomajului; ţări altfel considerate superioare României ca nivel de trai.
Vă daÅ£i seama la ce final ne va împinge această clasă politică coruptă ÅŸi stupidă, suflete moarte care vor o Å£ară încă vie la fel de moartă! Numai o justiÅ£ie (poate utopic) corectă ÅŸi dusă la extrem va eradica această plagă a neo-nomenclaturii UTC-iste.  
 
autor: Adrian Majuru
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.