Control la Sacele printre hotii de material lemnos

Control la Sacele printre hotii de material lemnos

0 225
Sesizarile sefului Regiei Publice Locale a Padurilor Sacele au ajuns, in sfarsit, pe masa ministrului delegat al Apelor, Padurilor si Pisciculturii, care a dispus verificari drastice. Numai in zona Highis din Sacele hotii culca la pamant intr-o singura noapte 25 de arbori.
De la inceputul anului, la Sacele s-au formulat 167 de plangeri penale si s-au aplicat 117 amenzi in valoare de peste 210 mii de lei. Cum multi dintre cei prinsi la furat nu au nici macar acte sau bunuri, actiunile padurarilor nu au finalitate. Numai in zona Highis din Sacele hotii, dotati cu drujbe, topoare si fierastraie, au culcat la pamant intr-o singura noapte 25 de arbori. Pentru majoritatea infractorilor s-a dat neinceperea urmaririi penale si din pacate, nici executarea silita nu se poate face. Legislatia ambigua nu isi gaseste aplicarea in situatii reale intalnite pe teren de padurari, care fac de multa vreme demersuri de schimbare a legii spune Sorin Hermenean, director Regia Publica Locala a Padurilor Sacele.
Sesizarile sefului Regiei Publice Locale a Padurilor Sacele au ajuns in sfarsit si la Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii, iar Lucia Varga a dispus un control riguros in zona.
Numai in acest an s-au furat din padurile sacelene peste 4600 de metri cubi de lemn care  au provocat o paguba de peste 10 miliarde jumate de lei vechi. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.