Salcia – este o aspirina naturista

Salcia – este o aspirina naturista

0 208

Salcia, primul copac de la noi care infrunzeste primavara, careia i se mai spune si
rachita, poate fi vazuta adesea in locuri umede, pe malul apelor, in lunci, la campie si deal, dar si in orase.
Salcia este o planta destul de raspandita la noi in tara, adaptandu-se usor la orice tip de schimbari de temperatura. Creste fie pe malurile apelor, fie in zone de campie, dar si in zone uscate si nisipoase, unde inaltimea ei nu depaseste jumatate de metru.
Pentru tratarea diferitelor boli ne vom referi la scoarta de salcie alba, utilizata in scopuri terapeutice inca din vremurile vechi, ca aspirina naturala.
Salicina, asimilata si transformata de organism, are efect antipiretic, analgezic, antiseptic, antiinflamator, sedativ, antistres, antispasmodic, astringent, tonic digestiv, hemostatic.
Poate fi folosita in tratarea artritei, artozei, pusee reumatismale, tendinita, guta, sciatica. De asemenea, trateaza racelile, gripa, durerile de cap. Trateaza afectiunile dureroase si febrile prin inhibarea productiei de prostaglandine (hormoni responsabili cu transmiterea durerii la creier). Efectul pe care aceasta il are fiind unul analgezic.
Tratamentul cu aspirina naturala este unul recomandat persoanelor predispuse spre boli cardiovasculare.
De asemenea, este foarte recomandata si persoanelor care sufera de diabet, probleme cu ficatul, astm, fiind un foarte bun antiinflamator.
Datorita proprietatilor sedative, salcia alunga insomnia. In caz de laringite si faringite este recomandat sa se faca gargara cu ceai de salcie.
Pulberea se obtine din coaja bine uscata si macinata de ori in rasnita de cafea. Se iau cate 2-3 grame de pulbere pe zi ca leac in caz de migrena, depresie, angoase.
Leacurile pe baza de salcie sunt contraindicate in boli renale, dermatite de contact, astm bronsic. Supradozajul poate, de asemenea, provoca toxiinfectii.
Frumoasa, romantica, visatoare, tremuratoare, salcia este unul din copacii folositi cu sucess in silvoterapie, terapia cu copaci.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.