Ceaiul de PELIN ne influenteaza sentimentele
Pelinul este cunoscut ca planta medicinala inca din antichitate.
Mai este cunoscut si sub numele de pelinita sau pelin mic.
In scopuri medicinale se foloseste numai planta fara radacini.
Ceaiul de pelin era folosit in trecut pentru a elimina tenii, limbrici si alte tipuri de paraziti. Era administrat atat oamenilor, cat si animalelor datorita ajutorului in digestie si proprietatilor antiinflamatoare.
Totusi, in afara de efectul sau in eliminarea parazitilor, ceaiul de pelin are o putere mare asupra simtamintelor si este foarte bun in alungarea gandurilor negative.
Se recomanda in aproape toate bolile aparatului digestiv cu lipsa de aciditate. Mareste secretia urinara, aducand o ame¬liorare in guta, hidropizie si in general in bolile manifestate prin retinerea apei in tesuturi.
Poti face tratament cu pelin, deoarece acesta are proprietati:
• anti-microbiene,
• antihelmintice,
• aromatice,
• tonice,
• febrifuge,
• antiseptice.
Tinctura de pelin se recomanda si in cazuri de balonare, de tulburari dese ale vezicii biliare, meteorism.
In medicina populara pelinul are uz intern in insuficienta gastrica, atonie intestinala, gastrita, dureri de stomac, tulburari hepatice, balonare, menstruatie neregulata, febra, pierderea apetitului, infectie cu paraziti. Extern, acesta poate fi aplicat pe ranile care se vindeca greu, ulcere, pete pe piele si muscaturi de insecte. De asemenea, exista tratament cu pelin pentru femei, mai exact, spalaturi vaginale cu pelin.
Poate ajuta corpul sa combata febra si infectiile.
Pentru a combate gustul amar al ceaiului de pelin, se recomanda adaugarea unei mici cantitati de miere de albine.
Acest ceai de pelin poate fi folosit si pe baza de pesticid, daca se stropeste in jur. Este interzis a se lasa la indemana copiilor sau animalelor de casa. Se recomanda spalarea mainilor daca s-a terminat folosirea acestuia.