Fracturarea continua a societatii romanesti

Fracturarea continua a societatii romanesti

0 117

Fracturarea societatii romanesti nu o poate nega nimeni. Este o realitate pe care o vedem zilnic in paralel cu o preocupare permanenta a Puterii in a o mentine si diversifica. Trebuie sa recunoastem ca pana acum Guvernantii au fost atenti ca nemultumirea romanilor sa nu se consume intr-un grad de simultanietate care sa nu mai poata fi gestionata.
Masurile Basescu, o adevarata “Curba de sacrificiu” a lovit acolo unde nu exista nici prea multa energie, la pensionari, cat si la bugetari, cei care au atat limite legale in actiune cat si consecinte mai usor de gestionat. S-a vazut imediat, dupa anuntul de greva generala si boicotarea bacalaureatului concomitent cu punerea in pericol a inchiderii anului scolar, ministrul Funeriu impreuna cu “armata” de inspectori scolari au gasit solutii atat prin presiuni cat si prin spargatori de greva, sa depaseasca .

Puterea, atenta cu extinderea masurilor
Toti recunosc, specialisti, politicieni guvernanti sau opozanti, ca actualele masuri nu sunt suficiente. Toti sunt siguri ca vor urma alte masuri cu extinderea si la alte categotii sociale. Nici nu au asteptat prea mult sa li se confirme prognozele pentru ministrul Seitan a iesit pe cu o posibila majorarea a procentelor, care vor fi aplicate din iunie, procente care ar putea sa ajunga pana la o dublare sau chiar mai mult.
Pentru a evita complicatiile guvernantii au promis ca salariile angajatilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%, a declarat luni Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice. El a declarat insa ca guvernul lucreaza in prezent la un proiect de lege referitor la diminuarea veniturilor angajatiilor din aceste companii.
„La companiile de stat vom veni cu un model care se va aplica. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este ca in prezent se lucreaza la un proiect de lege. Aceasta scadere cu 25% nu va fi aplicata”, a spus ministrul Finantelor Publice.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca salariile din companiile de stat „nu vor scapa de ajustari”.
„Reducerea salariilor angajatilor companiilor la care statul este actionar nu este prevazuta in acordul cu FMI. Ele se vor reevalua prin discutarea in Guvern a bugetului fiecarei companii si a proiectelor de ajustare a veniturilor salariale. Nu ne trebuie lege, ne trebuie hotarare de Guvern, de reevaluare a bugetelor companiilor”, a declarat seful Executivului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.