Cafeaua are un efect Placebo

Cafeaua are un efect Placebo

0 150

Majoritatea dintre noi, de indata ce ne trezim dimineata, ne indreptam spre ibricul de cafea sau spre masina de cafea si, cu ochii aproape inchisi, ne preparam „licoarea magica”. Nu ne trebuie nimic altceva si simtim ca nici nu putem functiona normal fara cateva inghitituri care sa ne remonteze si sa ne ajute sa ne dezmeticim ca sa ne incepem ziua cu bine.
Dar daca tot acest ritual nu este decat o mare iluzie?
Conform ultimelor studii, cafeaua poate avea un efect Placebo, iar efectul cafeinei nu este decat autosugestie, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Bristol. Ei spun ca efectul de revigorare pe care il simti atunci cand savurezi cafeaua dimineata nu este decat un moment in care se reduc efectele “sevrajului” in cazul dependentilor de cafeina, potrivit dailymail.co.uk.
“Studiul arata ca nu avem niciun avantaj atunci cand consumam cafeina. Cu toate ca simtim ca ne trezeste, cafeina nu face decat sa ne readuca la normal”, a explicat autorul cercetarii, Peter Rogers.
Un alt efect, de-altfel nociv, al cafelei este cresterea nivelului de anxietate pentru cei mai inraiti dintre consumatori, dar chiar si asa, acest efect este neglijabil.
Exista totusi o serie de beneficii pe care cafeaua consumata in cantitati moderate le aduce organismului: reduce riscul de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson si previne aparitia astmului.
Alaturi de fructe si legume, cafeaua contine cantitati importante de antioxidanti. Antioxidantii sunt substante care pot preveni efectele daunatoare ale oxidarii la nivelul tesuturilor organismului, ajutandu-l sa se protejeze impotriva distrugerii celulare si reducand riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer.
Cafeaua este folosita ca masca pentru ten deoarece o curata de impuritati, reduce porii si elimina celulele moarte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.