Ocolitoarea Brasovului – la SUPRAPRET

Ocolitoarea Brasovului – la SUPRAPRET

0 123

Dupa mega-afacerea portocalie “patinoarul”, la Brasov se pregateste un nou tun financiar de proportii, si anume, “ocolitoarea”. Desi s-ar putea spune ca ne jucam cu cuvinte mari, faptele ne arata ca ceea ce este pe cale sa se intample la Brasov este un fapt care arata situatia deplorabila in care se afla tara: fura cine poate, fura tot ce vrea!
Concret, Brasovul ar putea deveni orasul „Number 1” din tara din punct de vedere al costurilor drumurilor. Astfel, dupa ce in medie in tara se achita 1.5 milioane de euro pentru un kilometru de sosea, orasul nostru reuseste sa construiasca acelasi banal kilometru pe un pret de 3,1 milioane, adica ceva mai mult decat dublu.
Conform presei centrale, Consilul Local Brasov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru executia ultimului tronson al ocolitoarei orasului, care va face legatura intre DN 13 si DN 1 si care va scoate tot traficul greu din oras. Costurile de executie sunt previzionate la suma de 18,7 milioane de euro pentru cei sase kilometric.
Pe scurt si pe intelesul tuturor, la Brasov, se vor plati aproximativ 3,1 milioane de euro, in timp ce orase ca Sibiul, spre exemplu, vor plati pentru lucrari simlare 1,4 milioane de euro pe kilometru. Tragic este ca la Brasov, la acesti bani se mai adauga alte zece milioane pentru expropieri si proiectul tehnic.
Lucrarile pentru aceasta lucrare vor incepe cel mai devreme la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011. Primaria are de evaluat aproximativ 20 de hectare de teren care se afla pe traseul celui de-al treilea tronson al ocolitoarei. Dupa aceea, edilii vor demara licitatia pentru selectarea constructorului, care are mari sanse sa fie un apropiat al PDL-ului. Doar e ceva firesc la Brasov, orasul unde faci un patinoar la pret de trei si kilometrul de sosea trebuie sa aiba un pret cel putin dublu!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.