Conopida – o varza cu proprietati superioare
Principalul compus al conopidei este sulforafanul, care contribuie la producerea enzimelor de care organismul nostru are nevoie. Conopida contine si o cantitate foarte mare de potasiu, vitaminele B, B2, C, calciu, magneziu dar si fier.
Consumul de conopida poate fi un puternic inamic al unor afectiuni foarte frecvente, putand preveni anemia, actionand la nivelul sistemului cardiovascular, ajutand la combaterea bolilor de inima si a atacului cerebral sau regland tensiunea arteriala.
Un alt avantaj al introducerii conopidei in alimentatie este faptul ca aceasta contine foarte putine calorii. Datorita acestui lucru, o poti consuma in orice cantitate, chiar si de trei, patru ori pe saptamana.
Foarte multi nutritionisti recomanda in regimurile de slabire conopida, ca un posibil inlocuitor al cartofului (conopida nu contine amidon). Continutul glicemic bun poate inlatura senzatia de foame cu care te poti confrunta pe parcursul unei perioade in care incerci sa slabesti.
Conopida, este, asadar, una dintre cele mai sanatoase legume, „varza cu studii superioareâ€, asa cum metaforic am numit-o datorita beneficiilor nutritionale pe care le confera.
Ce proprietati terapeutice are?
– Previne anemia.
– Recomandat pentru bolnavii de astm.
– Blocheaza osteoporoza.
– Este un aliment anticancerigen.
Printre dezavantajele acestui aliment se numara faptul ca poate crea deranjamente digestive precum: diaree, balonare sau colici abdominale. Dezavantajul conopidei murate este ca este foarte sarata. De asemenea, caloriile furnizate de conopida provin din zaharuri, ceea ce inseamna ca nu este recomandata diabeticilor.